Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Ta hand om dina kära!

ÄLSKADE KATTER MÄRKER MAN

Katter kan komma bort, de kanske blir skrämda för något när de är ute eller råkar smita ut för tidigt efter en flytt eller någon glömmer ett fönster och innekatten smiter ut – en olycka kan hända så lätt!

Aston och Leif

Kom ihåg att ID-märka och registrera din katt så att du och din vän inte skiljs åt, kanske för alltid… 

Panter

ID-märkning görs med ett mikrochip och/eller en örontatuering hos veterinär.

Registrering kan du göra på följande ställen:
Svenska Kennelklubbens ägarregister SKK
Kattförbundet Sverak SVERAK 
OBS – Veterinärer id-märker din katt men det är inte samma sak som att den automatiskt blir registrerad i ett ägarregister. Oftast så skickar veterinären in id-märkningsblanketten till ägare registret som sedan skickar ut en bekräftelse till dig som innehåller en faktura på 130 kr, om du inte betalar den avgiften till id-registret så kommer din katts uppgifter inte att finnas där – och du går inte att hitta!

Är din katt id-märkt och registrerad ökar chansen att du får se din vän igen om den springer bort…  Du riskerar inte att din katt avlivas om den hamnar på ¨fel¨veterinärklinik som väljer att avliva omärkta katter när de inte hittar dess ägare även om det är uppenbart att de tillhör någon.

Id-märkning och registrering är en billig livförsäkring som du kan ge din älskade katt!  Vi uppmanar alla idag att gå in och titta i registret så att din katt id-märkning verkligen finns med och så att dina kontaktuppgifter stämmer.

ÄLSKADE KATTER MÄRKER MAN

En kommentar på “Ta hand om dina kära!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>