Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Faror i hemmet

Att tänka på med katt i familjen.

Kost

I människans kost finns det saker som katter inte ska äta, exempelvis lök, salt, kryddor, choklad. Man ska dessutom absolut inte ge barnmat till katter! Katter ska äta en fullvärdig kost som är anpassad för katter.

Blommor, växter och örter

Några av våra vanliga krukväxter är tyvärr giftiga för katter. Ha därför gärna fräscht kattgräs tillgängligt. Läs mer om Farliga växter för katten.

Småsaker

Att kattsäkra ett hem är ungefär som att barnsäkra ett hem. Undvik att ha framme eller håll under uppsikt: levande ljus, garnnystan, gummisnoddar, små vassa föremål såsom nålar osv. Vassa föremål mindre än 1 cm i diameter kan skada mag- och tarmsystemet. Små föremål större än så riskerar att fastna i matstrupen. Låt inte småsaker ligga framme!

 

Läkemedel och kemikalier

Läkemedel och kemikalier ska hållas undan för katt. Oftast äter inte en katt kemikalier direkt men kan få det i sig via omvägar, exempelvis gift som man lagt ut för att bekämpa olika skadedjur.

I inomhusmiljön finns flera kemikalier som påverkar både människa och djur. Dessa ämnen samlas ofta i damm. Det är därför bra att komma ihåg att allt som en katt får på sig får den också i sig, när den rengör sin päls.

En katt är en katt och har sin specifika ämnesomsättning som gör att den kan bryta ner vissa ämnen men inte andra. Därför är det självklart att läkemedel som är framtagna för människor och för hundar per automatik inte passar katter. Man ska inte själv inleda en medicinering av sin katt utan alltid rådfråga veterinär.