Kalender 2018

Kalender 2018

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Hugo Jansson

2017-07-25

Nu har Hugo fått ett nytt hem – en ny familj som kommer att ta hand om honom för resten av livet. Och på sommaren får han gå ut på landet! Ha ett underbart liv tillsammans!

Om Hugo:

Hugo och hans vän Dixi kom in för omplacering då familjen fått allergi. Familjen adopterade Hugo från föreningen 2006 då han var kattunge. Hugo hade hittats av sopgubbar som hörde jamande inifrån sopbilen. Som tur var hade de inte kört pressen, för när de kollade i bilen bland alla soporna så sitter Hugo där bland soporna. Någon hade kastat ner den lille kattungen ca 6-8 v gammal i sopnedkastet… Hugo och Dixi hade helt olika behov så vi sökte olika hem åt dem. Hugo blev adopterad av en familj men kommer nu tillbaka till oss då matte och husse ska flytta.

Här beskriver de själva Hugo:

Det bästa Hugo vet är att få gosa och mysa och när han väl lärt känna sin ägare så somnar han gärna i ens knä. Han är en vokal katt som älskar att prata och brukar ofta ge respons på tilltal. Hugo har en njurnedsättning och äter specialfoder, vilket han har gjort i snart ett års tid. Det är alltså viktigt att han äter sitt foder och endast det, ingenting annat. Utöver detta är han lika frisk och livlig som en 2 årig katt. En riktig livsnjutare!
Hugo älskar att leka och busa. Den överskottsenergi han har kvar brukar han få ur sig med ett litet spratt om dagen. Enklare och mysigare katt får man leta efter! 
Hugo provbor nu hos en familj i Johanneshov