Kalender 2018

Kalender 2018

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Lucy af Kotteland

Lucy kommer från en kattkoloni i Västerås. Kattstallet fick larm om 4 katter som hotades med avskjutning vid ett kolonistugeområde i Västerås.  De behövde hjälp med infångningen så några vänner till oss (familjen Kotteland) som bor i närheten ställde upp och hjälpte till.

Väl på plats så visade det sig att det var mer än 4 katter där och såklart behövde alla få hjälp att komma in då alla hotades av samma öde… Lucy kom in till oss ihop med sin brorsa Texas och den äldre hankatten Petter (som ev är pappa?).

Lucy är född ute och lite vaksam som alla katter med den bakgrunden är, men är man bara lugn så får man gärna klappa och det är till och med riktigt skönt! Hon fick åka en tid till jourhem med sin brorsa men är nu på katthemmet igen.

Jourhems-matte berättat här om Lucys & Texas framsteg:
Lucy tar tid på sig och är inte lika framåt som sin bror Texas. Hon är dock den som bestämmer! Hon busar gärna med Texas och leker med leksaker. Puffiga/mjuka leksaker ”blir hennes” bebisar som hon tvättar och bär runt. Hon tycker om att bli klappad men bara ibland, det gäller att vara mycket lugn. Hennes favoritmat är torrfodert, men även hon äter stekt kyckling/fisk och mjuk mat.
Lucy &Texas  är väldigt gosiga med varandra och pratar mycket, vi kallar det för syskonkärlek. De tycker om att vara vid fönster och observera. Lucy och Texas är mycket snälla och springer iväg bara om dom blir skrämda. De behöver ett lugnt och kärleksfullt hem där människor har tid och tålamod att vara med dom, prata, leka och klappa dom i lugn takt. Lucy och Texas måste få ett hem tillsammans där det finns utrymme för ”springtävlingar” och bus. Båda tycker om hårda godisar och kan äta dem från handen.

Lucy vill flytta med sin bror till en familj där det finns mycket tid och kärlek och kanske en tam trygg katt som de kan få hålla i tassen!

Lucy och brorsan Texas finns nu på katthemmet

Lucy Texas

Lucy af Kotteland i bloggen

Lucy af Kotteland fakta

Bokningsstatus: Bokningsbar
Ålder: 2 år
Kön: hona
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt
Skicka intresseanmälan