Kalender 2018

Kalender 2018

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Texas af Kotteland

Texas kommer från en kattkoloni i Västerås. Kattstallet fick larm om 4 katter som hotades med avskjutning vid ett kolonistugeområde i Västerås.  De behövde hjälp med infångningen så några vänner till oss (familjen Kotteland) som bor i närheten ställde upp och hjälpte till.

Väl på plats så visade det sig att det var mer än 4 katter där och såklart behövde alla få hjälp att komma in då alla hotades av samma öde… Texas kom in till oss ihop med sin syrra Lucy och den äldre hankatten Petter (som ev är pappa?). Texas är född ute och lite vaksam som alla katter med den bakgrunden är, men är man bara lugn så får man gärna klappa lite försiktigt! Han och syrran Lucy fick åka till jourhem under en tid men är nu åter på katthemmet.

Jourhems-matte berättat här om Texas och syrran Lucys framsteg:
Texas är en busunge! Han är mycket nyfiken, framåt och lättsam – tycker om att vara med, observerar och lyssnar. När det blir tråkigt, leker han gärna med små bollar eller ropar på sin syster Lucy. Han växer mycket och är glad i mat (helst mjuk kattmat eller stekt kyckling/fisk). Texas & Lucy är väldigt gosiga med varandra och pratar mycket, vi kallar det för syskonkärlek. De tycker om att vara vid fönster och observera. Lucy och Texas är mycket snälla och springer iväg bara om dom blir skrämda. De behöver ett lugnt och kärleksfullt hem där människor har tid och tålamod att vara med dom, prata, leka och klappa dom i lugn takt. Lucy och Texas måste få ett hem tillsammans där det finns utrymme för ”springtävlingar” och bus. Båda tycker om hårda godisar och kan äta dem från handen.

Texas vill flytta med sin syrra Lucy till en familj där det finns mycket tid och kärlek och kanske en tam trygg katt som de kan få hålla i tassen!

Texas Lucy

Texas och syrran Lucy finns nu på katthemmet

 

Texas af Kotteland i bloggen

Texas af Kotteland fakta

Bokningsstatus: Bokningsbar
Ålder: 2 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt
Skicka intresseanmälan