Kalender 2017

Kalender 2017

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Katthemsbloggen

Hörrni – nu e de dax!!!

2017-07-02 / Katthemsbloggen /

Fööööööööööööööööööör SEMESTER!!!

Amir

Vi tar en liten paus – slappar lite å vilar våra trötta tassar från tangentbord å våra face från alla mobilkameror – vi viiiiilar ett tag – typ fram till 1 augusti. Chillar i gröngräset å så…

Teddy

Men sen hörrni – så e de FULL FART igen!!! Vi looooovar!!!

Pelle 2

So long från oss!  Ha en sköööön sommar!

Gräsmys i solen

1 Kommentar

Vår fina fina julikatt – Toy

2017-07-01 / Katthemsbloggen /

Toy Sailor föddes i en båt på en båtverkstad. Hans mamma blev överkörd då hon korsade vägen från korvkiosken där hon letade matrester till sig och sina ungar. Toy och hans två syskon kom in till oss. Toy är en av våra som vi kallar det ¨långliggare¨. Han har bott på katthemmet under många år, men med vissa avstickare.
Han bodde länge i ett jourhem där han trivdes väldigt bra med sin bästa vän Mandus.
Men hans vän blev sjuk och gick bort. Toy var ledsen länge men är nu återigen den glada, busiga och otroligt snygga Toy! Som nu äntligen ska få flytta till ett alldeles eget hem!

Toy bor nu i Åkersberga hos en av katthemmets medhjälpare – han är en mycket lycklig katt som numera får gå ut tillsammans med sina nya vänner och jaga möss i skogen! 

1 Kommentar

Kärlek har uppstått…

2017-06-30 / Katthemsbloggen /

…på företaget Security Panters.

Panter & Katniss Panter & Katniss1

Ägaren och sommarvikarien har fattat tycke för varandra!

Panter & Katniss2

Vi är alla glada för deras skull och önskar dem lycka till i framtiden! (å vi litar på att säkerheten på katthemmet inte kommer att påverkas av relationen)

Panter & Katniss3

Katniss Panter

Kommentera

Man blir faktiskt…

2017-06-29 / Katthemsbloggen /

…både hungrig…

Timmy & Pelle1 Timmy & Pelle

…och törstig…

Pelle

…när man har busat med sin bästa vän…

Timmy & Pelle

…så dä så!

Pelle

/Pelle

Kommentera

Till alla nya kissar på katthemmet! Del 3

2017-06-28 / Katthemsbloggen /

Då är vi framme vid de allra modigaste och cooolaste kissarna på katthemmet!

Dessa platser och viloställningarna är inget för den fege. Här krävs mod!

1. Detta är ”golvet”. Denna viloplats kräver att du inte är rädd för fötter och ben på tvåbentingar. Man måste ha is i magen och våga ligga kvar när de kommer gående mot en. Härifrån har man tillgång till alla leksaker och till mängder av matskålar. Är man riktigt lat kan man lägga sig med huvudet på en matskål och äta samtidigt som man vilar kroppen. Ytterligare en fördel med denna plast är att den är sval, vilket passar alldeles utmärkt varma sommardagar.

Så därför tycker jag att detta är den absolut bästa platsen för den cooola katten! /Effie

Effie

2. Detta är ”ute i en hylla”. Den är perfekt varma dagar. Man kan känna vinden i sina morrhår och man får mycket frisk luft vilket är bra då det håller en ung. Här ute får man oftast vara ifred men vill man ha gos kan man alltid göra sig extra söt när någon av tvåbentingarna tittar ut, för de kan ju som vanligt inte motstår lite gos med oss godingar.

Så därför tycker jag att detta är den absolut bästa platsen för den cooola katten! /Torsten

Torsten

3. Detta är ”stolen”. Denna funkar fint både inne och ute. Jag föredrar den dock utomhus då man får frisk luft och kan höra pippifåglarna kvittra. Härifrån har du koll på allt. Du ser upp på hyllor och längst golvet. Bra för den modiga som inte är så kelig av sig. Här kan du snabbt ta dig bort från tvåbentingarna när de vill gosa lite. Absolut bästa platsen då du har så många flyktvägar.

Så därför tycker jag att detta är den absolut bästa platsen för den cooola katten! /Emilia

emilia

4. Till sist har vi den absolut modigaste och cooolaste viloställningarna av de alla ” på rygg” Detta är inget för den blyga. Detta kräver mod och enorm självsäkerhet. Detta bör inte prövas av den ovane. Här är du helt utlämnad så det gäller att du inte är rädd för varken katter eller tvåbentingar. Att dessutom göra det i ”klapphöjd” är extra riskabelt och cooolt. Det här är bara för de absolut modigaste på katthemmet.

Så därför tycker jag detta är absolut bästa platsen för den absolut cooolaste katten på det här stället! /Amir

Amir

 

Kommentera

Till alla nya kissar på katthemmet! Del 2

2017-06-27 / Katthemsbloggen /

Idag tänkte vi visa platser för den lite modigare och avslappnade katten.

1. Detta är ”titta ut ur holken”. Den passar dig som börjar bli lite tuffare men ännu inte helt vågat släppa loss. Du visar att du vågar och är modig samtidigt som du har rumpan i tryggt förvar inne i holken. När du ligger så här kan du även få lite gos från volontärerna och det är ju rätt nice med kli bakom örat. Men du kan snabbt backa in i holken när du tycker att du fått nog av goset.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.

/Lazlo

Lazlo

2. Detta är ”kuras ihop dig till en boll”.  De andra katterna stör dig inte för de tror att du sover. Volontärerna klappar bara en liten stund för de kan inte låta bli då du är så söt men de vill inte klappa för länge för de vill inte väcka dig. Sen får du alltid extra god mat serverad framför näsan för du ser ju lite ynklig ut när du ligger så här så då tar de fram bästa maten för att försäkra sig om att du verkligen äter.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.

/Misa

Misa

3. Detta är ”slappa i hörnet på översta hyllan”. Detta är en väldigt bra plats. Det är i rummet längst in på katthemmet, högst upp och i ett hörn. Här har du koll på allt och alla. Fräs eller se lite sur ut om du vill vara ifred eller visa magen och sträck fram nosen om du vill ha gos. Här finns utrymme för att vara själv och få vara ifred och att få sällskap och gos.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.

/Tanja

Tanja

4. Detta är ”Bädd med utsikt mot korridoren”. Med denna plats ser du allt. Du ser om någon tvåbenting är på väg så du snabbt kan besluta om du ska ligga kvar eller smyga in i en holk. Här ser du även alla katter så du kan spana på de du gillar och undvika de som du kanske inte alltid kommer helt överens med. Denna plasten är perfekt för den som gärna vill ha lite extra klappar då det är lätt för volontären att smeka en över huvud och rygg medan de går förbi och samla tex matskålar. Även perfekt för en pratstund då volontärens ansikte kommer i bra höjd när de rensar toalådorna.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den lite mer avslappnade katten.

/Leif

Leif

Kommentera

Till alla nya kissar på katthemmet! Del 1

2017-06-26 / Katthemsbloggen /

Här kommer lite tips på härliga sovplatser på vårt fina katthem.

För den lite blyga katten:

1. Då har vi ”under filten”. Denna plats är bra om du vill vara ostörd. Här är det inte alla volontärer som ger sig in och de flesta katter låter dig ha denna plats för dig själv. Du kan lätt ligga och spana vad som händer ute i rummet men du slipper blotta dig.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den blyga. /Aston

Aston

2. Sen har vi ”på garderoben”. Denna plats garanterar att du blir ostörd både från katter och volontärer. Ingen orkar klättra upp hit och det enda volontärerna gör på denna höjd när de märker att det ligger en katt där är att ge härlig god blötmat. Fördelen med att ligga här uppe är att du har koll på allt och alla och du slipper att någon hungrig som Henke kommer och tar din goda mat.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den blyga. /Charlie

Charlie

3. Sen har vi ”i borgen”. Här är en bra plats för den blyga som vill ha sällskap. Här kan du ofta mysa bredvid någon söt liten kisse och få både trygghet och värme. Det är tillräckligt undangömt så inte alla ser dig men samtidigt tillräckligt bra utsikt över vad som händer på katthemmet. Här blir man serverad mat inne i holken och det är väldigt mjukt underlag att ligga på.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den blyga. /Sally

Sally

4. Sist men inte minst har vi ”hajen”. Här är du definitivt skyddad. Finns inte en människa eller annan katt som frivilligt sticker in en hand/tass i ett hajgap. Du kommer få vara ifred från alla.

Så detta tycker jag är den absolut bästa platsen för den blyga. / Primrose

Primerose

Kommentera

Jag har en kompis

2017-06-25 / Katthemsbloggen /

Som heter lilla mus

Lilla mus och jag myyyyyser tillsammans varje dag!

Lilla mus och jag leker tillsammans varje dag

Lilla mus och jag sover tillsammans varje dag

Lilla mus och jag

Lilla mus och jag – OPS!!!

Lilla mus!!!!!

Lilla mus vart tog du vägen!!!!

Lilla mus är borta…..

/Ledsen Torsten nu Mus-less…

 

Kommentera

Vi på katthemmet önskar er

2017-06-23 / Katthemsbloggen /

midsommar

En fin Midsommar helg!

Sötkatten Nizze som flyttat till Adelsö skickar också en hälsning!

Nizze önskar Glad midsommar!

Kommentera

Sommarvikarie!

2017-06-22 / Katthemsbloggen /

Hej,

Det är jag som är Katniss. Jag är sommarvikarie här i luckan nu när Panter valt att ta lite semester. Så kom inte här och tro att ni ska kunna springa ut och in som ni vill här i luckan, för nu är det jag som bestämmer här på Panter Security!!! Här kollas id och behörighet innan insläpp.

KatnissKatniss1

Katniss2Katniss3

 

Kommentera
Page 1 of 13812345...102030...Sista »