Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Hälsning från Sienna & Zalve

Hej igen,

Har inte hunnit skriva på några dagar och ville dessutom skicka med lite bilder till er. Sienna och Zalve mår prima! Äter, sover och leker. Sen blir det lite för mycket i bland o då måste man krypa in under sängen och gömma sig en stund och samla mod. Speciellt när dammsugaren kom fram :)

Båda flyttade snabbt upp på övervåningen efter att vi öppnat upp huset. Nya grottan är under någon av sängarna. Men dom har upptäckt att det är betydligt skönare att sova i soffan eller i sängen, dock inte på nätterna, då lekar man om än väldigt tystare än första natten :)

Sitta i fönstret och spana är också ett nöje, om det inte visas nått bra på TV förstås! Zalve satt 20 minuter och tittade på ett fågelprogram på TV i påskhelgen! Jag fick lydigt vänta på att det var slut och han hade tittat klart innan jag kunde byta kanal :)

Nu äter dom i köket, går på toan som är på sina ordinarie platser igen. Dricker vatten, både i fontänen och i vattenskålarna. Zalve gillar att dricka ur den stora behållaren i fontänen, medan Sienna gillar att dricka där vattnet rör sig mest!

Dom är så himla söta med varandra. Pratar o står i. Salve har även börjat prata lite med oss i köket. Vet inte riktigt om vad, för det har alltid funnits mat i skålen, men han kanske vill ha mera fisk :)

Annars är det faktiskt Sienna som tar detta bäst. Henne kan man sträcka fram handen och klappa nästan var som helst. Zalve däremot tycker att vi fortfarande är lite läskiga. Man kan klappa honom i förbifarten om han hänger med Sienna förbi en och det går ju bra, men försöker man klappa honom genom att sträcka fram handen så hoppar han undan.

Idag dock så låg han på sängen och jag sträckte fram handen, han hoppade undan samtidigt som han sträckte på sig och jag kunde börja klappa honom! Han la sig ner igen och jag kunde fortsätta klappa en stund innan han tyckte det var nog och gick. Men då Sienna är så mycket mer modigare i detta avseende och han avgudar henne så har han nog vant sig snart han med.

Det är kul att köpa katt grejer igen. Har varit och handlat lite nya leksaker och en ny klöspinne så dom har en i vardagsrummet också. Zalve gillar att kunna sträcka ut hela sin långa kropp när han ska vässa klorna :)

Just nu så ligger båda i våran kattkorg i sovrummet. Tur att den är av den lite större modellen så dom får plats :) Och undrar om dom tänker ligga där och sova i natt……..

Men nu måste jag gå, båda har vaknat och gått ner i köket och väntar på middan, det serveras tonfisk i kväll!

Varma hälsingar från Jourhems Matte & Husse:
Karin och Bo

Kommentarer är avstängda för detta inlägg.