Kalender 2020

Kalender 2020

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2020

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Fabian Finelly

Till minne av vår fina Fabian som nu fått somna in och gått över regnbågsbron till sina vänner på andra sidan. Fabian fick fem år med sin familj, fem underbara kärleksfulla år..

Matte delar här med sig av sitt liv med Fabian och av sin sorg och saknad.

Hej,

Den 6e Maj 2014 ändrade ni våra liv genom att ge oss möjligheten att få ge den unika öronlösa Fabian Finelly ett nytt hem hos oss i Nacka. Ett föralltidhem. Vi är otroligt tacksamma över det förtroende ni gav oss, och vi har älskat Fabian/ Brorsan varenda sekund under dessa 5 åren vi har haft tillsammans.
Han har tagit alla han mött med storm!

Det är med en otrolig sorg i mitt hjärta jag meddelar att Fabian idag fick somna in på hans favoritplats här i hemmet. Fabians kropp orkade tyvärr inte så mycket mer, då han äter starka mediciner för njurar & sköldkörtel, han är stel, orkar knappt hoppa upp i säng eller soffa och hans kropp orkar inte läka längre.

Vi kommer alltid att bära med oss Fabians historia som han hade innan han kom till oss, den är viktig att dela vidare, så som alla hemlösa katters liv är, och vi kommer såklart även att dela med oss av historien som Fabian skapade som en älskad familjemedlem, och all den kärlek han gav till alla han mötte. Tack ännu en gång för att ni gav oss det förtroendet att få älska Fabian, kalla han vår & att ge han den kärlek han alltid förtjänat.

Mvh Fabians Familj

Fabian
Fabian 2014 -2019 

Fabians historia:

Fabian hade levt som hemlös i Kallhäll under flera år. Ett hårt liv och hade inga öron kvar, de var helt borstfrusna… Han var tovig, sårig och sliten.. Fabian hade letade efter mat för att överleva och gick in genom en kattlucka på natten i ett hus och åt av deras katts mat.
Det pågick under några år men så till slut… En räddande ängel tog honom till veterinären och där blev han kastrerad, fick sin toviga rygg rakad och öronen rengjorda. Han hade en avslagen tand som måste ha orsakat honom mycket stor smärta.
När Fabian sedan kom in till oss var han ganska trött efter sitt hårda liv ute men efter att han vilat upp sig var det full fart! Livsgnistan fanns kvar och han ville nu ta igen allt det han missat under åren som hemlös!  Fabian var en extremt social och kärleksfull katt som ville vara med och vara nära hela tiden. Han var sååå tacksam att få vara inne i värmen och visste inte riktigt vad han skulle välja först – äta eller kela…

Och så en lycklig dag klev just hans familj in genom katthemmets dörrar… Fabian flyttade och blev sin familjs älskade katt…

fabian-halsning4fabian-finelly-halsning3

En kommentar på “Fabian Finelly

  1. Åh, tårarna bara sprutar… ingen undgick att bli berörd över Fabians öde när han kom till er. Så fantastiskt att han fick fem underbara år, men sorgen måste vara olidlig. :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>