Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Prins Sture

Vi såg ett inlägg på Facebook om att en väldigt tufsig och smutsig katt strök runt i Stureby. Vi kände att det inte var så mycket att fundera på så en av oss åkte dit och kunde konstatera att katten var väldigt trött, avmagrad och inte helt stabil på bakbenen. Han fick följa med till katthemmet direkt. Väl inne kunde vi konstatera att han var en okastrerad hankatt som varken var öronmärkt eller chippad och i särklass nog en av de smutsigaste katter vi fått in. Hela hans kropp var täckt av grå smuts…

Prins Sture 1

💕Vi döpte honom till Prins Sture då han trots sitt smutsiga yttre var en mycket stolt och väldigt fin herre. Han fick sig en skål mat och åt hungrigt och somnade sedan som en stock! Dagen efter fick han ett välbehövligt bad, han spann när det varma vattnet sköljde över hans kropp och han spann sig igenom 3 schamponeringar och sköljningar. Efteråt fick han en tröja för att hålla värmen. Han åt och somnade sedan varm, ren och nöjd…💕

sture badat

Efter att ha träffa vår veterinär för kastrering, id-märkning och genomgång så upptäcktes det att han har tre avslagna hörntänder samt ett fult sår under hakan som blivit en böld. Sture är mycket, mycket tacksam över att vara inne, han fick inte nog av kärlek, klappar och omsorg. Men då vi misstänkte att något mer var galet mättes hans blodsocker och allt tydde på att han även hade diabetes och behandling med insulin sätts in omgående och nya provtagningar väntar.

sture badat. 2jpg

Sture har fått följa med vår volontär Ingrid hem då hon kommer se till att han får sitt insulin på fasta tider och ha koll på hans blodsocker så insulindosen kan höjas sakta tills han kommer upp till den nivån där blodsockret ligger stabilt så att hans kropp har chansen att sakta tillfriskna. (Katter med den här typen av diabetes tillfrisknar nästan alltid p.g.a. att deras diabetes är en effekt av flertalet inflammationer i kroppen såsom trasiga tänder, artros i leder etc etc dvs kropparna orkar inte hantera alla inflammationer och till följd av det får de diabetes) Vi håller tummarna att det även stämmer i Stures fall! 💚

Tack Ingrid! För att du tar hand om Sture och jobbar på hans tillfrisknande!  🌻

2 kommentarer på “Prins Sture

  1. Vad fin du är Prins Sture! ❤️ Lycka till med allt och hoppas du snart mår bättre! Angående diabetes så är det också bra att undvika torrfoder, särskilt om det innehåller spannmål. Katter är ju inte anpassade för att äta kolhydrater (som bryts ned till socker) utan är strikta köttätare. (Blötmat är ju dessutom bra för vätskeintaget :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>