Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vår fina julikatt – Amos

Amos 1

Denna lilla kille blev upphittad vid Erkenlaboratoriet i Norrtälje. Personalen hade sett honom tidigare men nu när han dök upp såg de att något var väldigt fel, han var förvirrad och vinglade. Tillsammans fångade de in honom och körde honom till Djursjukhuset Albano vilket var en väldans tur. Sannolikt hade han blivit förgiftad av Alfakloralos (musgift) men överlevde tack vare att han snabbt kom under intensivvård.

Laboratoriet ligger väldigt lantligt men det finns en gård och lite bostäder i närheten, ägare har blivit eftersökt i området men ingen kändes vid honom. Amos var både okastrerad och omärkt vid upphittandet. Han var förvildad så troligen är han född ute eller har gått hemlös länge. Amos var enormt tovig så han fick en helrakning på Albano där de även kastrerade, ID-märkte och vaccinerade honom innan han kom in till oss.

När Amos vilat upp sig lite och, med hjälp av socialisering, älskar klappar och att leka så hittade han och bästisen Toni ett hem. De adopterades av en kattälskande familj med lantligt boende och lever livet så som det ska vara  :-)

Amos & Toni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>