Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Att adoptera en katt

Många av våra katter har en sorglig historia i bagaget. Därför är det extra viktigt att hitta kärleksfulla och trygga hem som passar just dem. Vårt mål är alltid att de ska få stanna i sitt nya hem för resten av sitt liv.

För att hitta det bästa hemmet låter vi alltid våra vuxna katter provbo i den nya familjen för att se till att både katten och familjen trivs med varandra. I många fall har våra katter speciella behov och därför ställer vi många frågor vid första kontakten.

När en vuxen katt kommer till oss genomgår den snarast möjligt en veterinärundersökning i samband med kastrering, vaccinering och ID-märkning.  Katter som är över åtta år får med sig ett besiktningsintyg från veterinären. (Besiktningsintyg behövs när man ska försäkra en katt som är äldre än åtta år.)

 

Kattungar har vid adoption fått minst en vaccination mot kattpest och kattsnuva samt är chipmärkta. Om man adopterar kattungar från oss, förbinder man sig att kastrera och öronmärka dem innan de blir könsmogna.. Kattungar placeras aldrig som ensamkatter. endast två och två eller till en passande kompis.

Vi åker alltid själva ut med katten till sitt provboende/nya hem.

Är du intresserad av att adoptera en katt?

Under Våra katter kan du se vilka katter som finns hos oss. En del av dem bor i jourhem där du kan träffa dem. Kontakta oss för mer upplysningar.

Om du hittar en katt som du är intresserad av – klicka på intresseanmälan i den aktuella presentationen och fyll i formuläret, så kontaktar vi dig. Du kan nå oss på telefon 0735-806 886 (telefontid) men vi rekommenderar att du använder intresseformuläret, då det är många som ringer och det kan vara svårt att komma fram.

Vuxna katter och kattungar

Vissa av våra vuxna katter behöver få bo som ensamkatter men de flesta vill flytta tillsammans med en kompis eller till en familj där det redan finns en eller flera katter.

Kattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Detta pga av att en människa aldrig kan ersätta en kattkompis i en kattunges liv. En kattunge behöver ett syskon eller en passande lek kamrat för att ha ett stimulerande liv och för att bli en harmonisk katt!

Omvårdnadskatter

Omvårdnadskatter är de katter som är i behov av extra omsorg. Ofta är de lite slitna och till åren komna. De behöver ett hem som kan ge dem några sista fina år i en lugn och kärleksfull hemmamiljö.

En del av dessa katter bör ha utgångsmöjlighet medan andra fått ”nog” av utelivet och finner sig väl tillrätta som innekatter.

Du betalar ingen adoptionskostnad för en omvårdnadskatt men det skrivs ett omvårdnadskontrakt så att du blir ägare till katten med allt vad det innebär. I de fall katten har en åkomma som ger eventuella veterinär-/medicinkostnader står vi för den kostnad som gäller denna specifika åkomma. Om katten är över åtta år, medföljer det besiktningsintyg som behövs för att du ska kunna försäkra katten.

Adoptionskostnad

  • Kattungar 1 800 kronor
  • Vuxna katter 1 800 kronor

Försäkring

Vi rekommenderar starkt att du veterinärvårdsförsäkrar din katt.

Att tänka på innan katten kommer

Vi tar med oss den mat som katten är van att äta. När din nya familjemedlem kommer kan du även tänka på att ha dessa saker hemma:

  • Matskål
  • Vattenskål
  • Leksaker
  • Klösbräda/klöspelare
  • Kattsand
  • Kattlåda + spade
  • En lugn vrå för katten att vila i

Utekatt

Du kanske har valt att ha en utekatt. Den ska inte släppas ut under den första månaden. När katten börjar gå ut ska det vara under uppsikt till en början. Den ska veta att hemma är hos hos dig. Tänk också på att en utekatt utsätts för större risker än en innekatt – trafikerade vägar/gator, andra katter, okopplade hundar med mera.