Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Hälsningar

Om du har adopterat en katt från oss, får du väldigt gärna skriva en hälsning och berätta hur ert liv tillsammans med den nya familjemedlemmen ser ut.

Maila till webmaster så lägger vi upp hälsningen på den här sidan.

Hälsning från Rocco, Ascot, Milo och Stoffe

2021-05-23 / Hälsningar /

Hej!
Här ligger dom och myser en ljummen morgon i maj, mätta och belåtna efter att ha ätit frukost.
Från vänster i bild: Rocco, Ascot, Milo och Stoffe. Milo älskar att ligga i solen, dessvärre blir han lite röd om öronen men men…
Alla killarna mår bra och vi önskar alla en fin sommar!
Hälsningar från oss i Rimbo

Kommentera

Hälsning från Rodrigo Leon

2021-04-19 / Hälsningar /

Hej!
Här kommer en hälsning från Fox (fd Rodrigo Leon) som nu har bott hos mig i 6,5 år. Han har gjort enorma framsteg sedan han först kom hit, och han fortsätter att göra nya hela tiden. Han älskar sina syskon och är som gladast när han får följa sin dagliga rutin med soffmys efter varje måltid. Hösten 2020 blev han diagnostiserad med TR, men efter en operation mår han mycket bättre. Han har blivit ännu mer självsäker nu när munnen inte gör lika ont.

Jag är fortfarande förundrad över att Fox har blivit så trygg som han är idag. Men allt måste såklart vara på hans villkor 😉

Mvh
Nicolina, Fox & Co

1 Kommentar

Hälsning från Theo Kotteland!

2020-12-19 / Hälsningar /

För ett år sedan, 19 december 2019, flyttade Theo Kotteland hit för att boprov. Det funkade jättebra med kompisen Alvin. De hänger ihop när de är ute och de busar runt tillsammans inomhus. Nu har Theo redan bott här i ett år. Han behövde ett hem där han kunde kunde vara utomhus och han är verkligen ute i alla väder, men det är skönt att han sedan kan komma in och mysa i soffan och framför brasan. Han är en riktig myskatt som gärna ligger i knäet och han följer efter mig var jag går.

Hälsningar från Theo, Alvin och Camilla

Kommentera

Hälsning från Lövsta Nisse

2020-09-14 / Hälsningar /

Nisse-o-Frasse

Hej!
En hälsning från Lövsta Nisse och hans 19 åriga kompis Frasse.
Nisse har under åren blivit en riktig kramgo kille 🙂

Tack all personal, volontärer att ni gör ett så viktigt jobb att ta hand om alla katter som far illa.

Kommentera

En hälsning från Wilbur

2020-08-20 / Hälsningar /

Hej svejs i lingonskogen,

Här kommer en hälsning från Wilbur, hittekatt adopterad anno 2011.
Stilig kattherre som man är, så softar man bäst i sängen, vare sig om man vill bara vila sig från att vila eller om man ska vakta tvåbeningar. Annars funkar min ”betjänts” ryggsäck som liggunderlag..
Jag har en egen betjänt som är allt i allo, frisör, servitör, massör mm städar gör hon också.
Kan inte klaga..
Hon köper roliga leksaker åt mig bla klättrande insekter som jag gillar att kolla på. Gillar även att kolla på fågelfilmer och käka dreamiesgodis, men då måste jag köra med gympingpass så att jag inte får en kalaskula, därför kör jag tjurrusningar i hemmet morgon och kväll.
Har en kompis med, men han är lite motsträvig ibland, han är lite avundsjuk sådär, han gillar mig men har lite svårt att uttrycka kärleksfulla känslor, fast det är skönt att vi är två trots allt.

PS jag är den större tuffingen på bilden, men jag är den som är snällast.. Skenet bedrar som man brukar säga..
PS 2 Vill hälsa till damerna som tog hand om mig från början på katthemmet, ni var riktigt schyssta och gör ett toppenjobb!

Mvh
Wilbur (Burrburr)

Matte hälsar med

1 Kommentar

Hälsningar från Maggan, Timotej & Tarzan

2020-07-30 / Hälsningar /

Hej!
Jag vill skicka en hälsning från Maggan, Timotej & Tarzan som flyttade från Vaxholms Katthem hösten -18 och vintern -20. De har tillbringat en del av sommaren på västkusten med spännande dofter och ljud från havet. Kissarna bor vanligtvis i en stor lägenhet med nätad balkong, men har vid vår lilla sommarstuga en stor ”kattvoljär” som går under namnet Kattefallaren som de kan gå ut i när de känner för det genom en agilitytunnel fastsatt på en ramp. I Kattefallaren kan de nosa runt i buskagen, äta gräs eller spana efter småfåglar (även en och en annan mås dyker upp). I stugan har de också ett stort fönster mot havet att titta ut genom, vilket framförallt Timotej gillar. Tarzan galopperar runt i Kattefallaren när han får sina ”busryck” och spanar gärna från någon av kattunnlarna när han inte sover i mattes säng. Maggans favoritplats är att sitta på bänken i Kattefallaren och jama åt de som går förbi för att hon vill bli klappad. Om man säger ”Hej Maggan!” blir hon glad och svarar med fler jamningar.
Gullnosarna verkar tycka att de har en toppensommar!

Kommentera

Hälsningar från Juli katten Kallito!

2020-07-04 / Hälsningar /

Hej!

Här kommer en liten sommarhälsning från Juli katten Kallito 😺

Jag kom till mitt föralltidhem för ungefär ett år och tre månader sedan.
Jag var allt lite försiktig då jag flyttade in. Men efter ett tag blev jag modigare och fick bekanta mig med min nya ”brorsa” Swiper.
Efter en dryg månad så fick jag börja gå ut och Swiper tog mig med på rundvandring i området.
Spännande!

Jag trivs bra hos min nya familj och älskar att se på katt tv… Eller så tittar jag på barnprogram med min ena lill matte. Matte och husse säger att jag får inte sitta vid tv:n hela tiden. Men det är ju så himla kul att jaga fiskar och fåglar!
Men mest är jag och Swiper ute. Skönt nu på sommaren då man kan ligga ute i soffan även på natten. Blir det för kallt klättrar jag bara upp på taket och krafsar på matte och husses sovrumsfönster 👍 smart va?!

Önskar alla på Katthemmet en fin sommar!

Hälsningar
Kallito (fd. Alex Svensson) genom matte Elisabeth

Kommentera

Hälsningar från Mizi

2020-06-30 / Hälsningar /

Hej Katthemmet,

Här kommer en hälsning från mig Mizi.

Jag trivs så bra här i skärgården med min familj av 2- & 4beningar! Jag fyllde 10 år nu i maj 2020 och jag kom till mitt föralltidhem när jag var 3 1/2 år.

Austin, som kom när han var 12 veckor fyllde 6 år, också i maj. Han (Austin) är en riktigt stor kille som försvarar mig – som är liten – när vi är ute.

En sak som jag gillar extra mycket är att ta en ”obråttom upptäcksfärd” med matte. Austin följer ofta med så då upptäcker vi världen tillsammans.

Tass & Nospuss från Mizi 🐾💕

Kommentera

Hälsning från Ester

2020-06-03 / Hälsningar /

halsning-fran-ester

Hej på er!
Efter snart två år hos min matte på Lidingö trivs jag bra och bestämmer en hel del. Matte tycker att jag är den sötaste och snällaste som finns. Jag håller med och önskar er en fin sommar!

Kommentera

Hälsning från Pampen och Max

2019-10-15 / Hälsningar /

Hej,

Det har nu snart gått 4 år sedan Pampen von Adel och Max Diesel Stål kom till oss. Det verkar som de trivs med livet.
Pampen är den som är mest social, han vill hela tiden vara med och man får passa sig så att man inte snubblar över honom när han springer framför benen på oss. Han har det senaste året även blivit väldigt lekfull, varje kväll lekar han och röjer runt i huset. Det är jätte roligt att se vilken utveckling han har gjort och vilken härlig katt han har blivit.
Max är charmig men är fortfarande reserverad. Det går bra att klippa klorna på honom och klappa honom, men det är inget han uppskattar, dock kommer han till köket varje morgon och förväntar sig lite skinka som han äter ur hand. Han har inge problem att vistas med oss men vill gärna att det sker på hans villkor.
Vi har inte släppt ut dem utan de får gå ut på altan där det oftast vistas på sommaren, men när det blir blåsigt och kallt är de helst inne. De håller ihop och sover gärna tät intill varandra, Pampen använder Max gärna som huvudkudde.

Bifogar några bilder på dem som är tagna i år.

Hälsningar
Åsa

Kommentera