Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Information och events

Här kan du läsa om vad som händer på katthemmet i Vaxholm.

Årsmöte 2021

2021-06-03 / Information och events /

Den 29 maj hölls årsmöte i Föreningen Djurhjälpen. Styrelsen presenterade årsredovisningen samt verksamhetsplanen för kommande år. Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året samt antog verksamhetsplanen för kommande år.

Den nyvalda styrelsen hittar ni här och årsredovisningen finns här.

Kommentera

Nationaldagsfika hos Katthemmet!

2021-05-28 / Information och events /

Kom och fira Nationaldagen med oss!
Söndagen den 6 juni kl 13.00-16.00 firar vi Nationaldagen. Det kommer att finnas våfflor och hembakt. Alla intäkter går till katthemmet.Vi håller avstånd och hoppas på bra väder! Inställt vid dåligt väder.
OBS! Begränsade parkeringsmöjligheter direkt vid katthemmet.
Nationaldag

 

Kommentera

FORL-fadder

2021-05-26 / Information och events /

Nu lanserar vi FORL-fadder!
Tandsjukdomen FORL är inte bara mycket smärtsam för katten, det är även väldigt dyrt för ägaren att åtgärda. Katthemmet har därför tecknat en tilläggsförsäkring vad gäller FORL för alla våra katter som uppfyller försäkringsbolagets krav.
Tilläggsförsäkringen kostar förstås en del så därför lanserar vi nu möjligheten att bli FORL-fadder åt en katt och på så sätt hjälpa oss med kostnaden.

Läs mer här och boka ”din” lilla FORL-kisse redan idag! 😻
Kommentera

Kallelse till årsmöte

2021-05-04 / Information och events /

Härmed kallas medlemmar i Föreningen Djurhjälpen till årsmöte.

När: lördagen den 29 maj 2021
Tid: 11.00
Plats: Digitalt

Information med länk samt underlag till mötet skickas ut till anmälda medlemmar.
Anmäl dig senast den 19 maj 2021 till carina@katthem.nu.

Motioner ska ha inkommit till styrelsen senast 19 maj 2021 för att kunna behandlas av styrelsen och tas upp på dagordningen. Motioner skickas till carina@katthem.nu.

Kommentera

Bokade visningar tills vidare

2021-03-22 / Information och events /

Katthemmet fortsätter tills vidare med att endast ta emot besök för visning av katt efter bokning. Bokar tid gör du genom att e-posta oss på katt@katthem.nu.

Kommentera

Stängt för bokningar och intresseanmälningar

2020-11-27 / Information och events /

På grund av underbemanning och ett extremt stort antal boknings- och intresseanmälningar så stänger vi tillfälligt för bokningar och intresseanmälningar.

Redan inkomna boknings- och intresseanmälningar kommer att hanteras i turordning.

Stängningen gäller 1 december 2020 till 31 januari 2021.

Välkommen igen 2021 😺

Kommentera

Välkommen till Agria Kattparad!

2020-09-15 / Information och events /

Den 10-11 oktober är det premiär för Agrias digitala kattparad till förmån för hemlösa katter. För varje katt som deltar skänker Agria 10 kronor till katthem runt om i landet, och vi är ett av katthemmen som kommer få ta del av insamlingen.

Det är gratis att delta i kattparaden för alla kattälskare.  Helgen den 10-11 oktober är det dags att ladda kameran och filma eller fotografera när katten promenerar några steg i hemmet eller utomhus.

Så här går det till:

  1. Anmäl dig och din katt redan nu på https://www.agria.se/kattparad (Det behövs för att din medverkan ska räknas.)
  2. Locka din katt att gå en sväng någon gång under helgen 10-11 oktober. Filma eller ta en bild som bevis. Det spelar ingen roll om du följer med din utekatt en sväng ut, tar en koppelpromenad i kvarteret eller gör ditt bästa för att locka din innekatt att gå några meter mellan soffan och köket.
  3. Lägg upp filmen eller bilden i sociala medier, skriv att du deltagit i Agria Kattparad och tagga inlägget med #agriakattparad.

Ju fler som deltar, desto mer hjälp till våra katter.

Agria_Logo_SVE_RGB

Kommentera

Endast bokade visningar framöver!

2020-06-02 / Information och events /

På grund av rådande situation gällande spridningen av coronavirus så stänger katthemmet sina öppna visningar på lördagar och tar endast emot bokade visningar. Bokar gör du genom att mejla till katt@katthem.nu.

Det kommer ganska mycket folk på våra visningar, det blir gärna lite trångt och man står nära varandra och pratar. Med bokade visningar så kan vi istället själva ”portionera ut” besökarna och på så sätt minska risken för både personal och besökare.

Vi hoppas på er förståelse och att vi snart kan ha öppet precis som vanligt igen.

3 Kommentarer

Årsmötet 30 maj 2020

2020-06-01 / Information och events /

Lördagen den 30 maj höll Föreningen Djurhjälpen, som driver Katthemmet i Vaxholm, sitt årsmöte. Styrelsen redovisade sitt arbete under 2019 och la fram verksamhetsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelsen för 2019. Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2019.

Den nya styrelsen som valdes på årsmötet hittar du här och årsredovisningen 2019 finns här.

Kommentera

Information angående adoption

2020-05-14 / Information och events /

Under läget som råder med Corona-pandemin så är vi kraftigt underbemannade på katthemmet samtidigt som förfrågan om katter har ökat lavinartat. Det har lett till att vi tyvärr inte hinner hantera alla intresseanmälningar som kommer in då vår tid i första hand måste gå till att ta hand om katterna. Vi gör så gott vi kan men vi kommer inte att ha möjlighet att återkoppla till alla och vi ber om ursäkt för det.

Gällande kattungar
Vi har för närvarande inga kattungar. Katthemmet i Vaxholm är ett katthem som i första hand är inriktade på att ta hand om vuxna och lite äldre katter och av den anledningen har vi sällan kattungar. Vi rekommenderar att ni, om ni vill ha en kattunge, istället kontaktar Norrtälje katthem, Stockholms katthem, Kattstallet eller Södertälje katthem.

Gällande intresseanmälningar på någon av våra katter med utegångskrav
När det gäller katter med utegångskrav så måste vi be er återkomma till hösten. Då vi arbetar med skygga och förvildade katter som kräver lång innevistelse innan de släpps ut så kan vi inte placera dem i provboende nu när sommaren snart är här. Vi inser det omöjliga att hålla en katt inne när det blir sommar och varmt.
Undantag kan göras för helt tama omplaceringskatter som kräver kortare period inomhus. Om vi har en lämplig omplaceringskatt tillgänglig så kontaktar vi er.

Vi hoppas på er förståelse och att vi snart kan återuppta normal verksamhet igen.

Kommentera