Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Albin Gran

2019-12-10

💕 Albin blir adopterad av sin provbofamilj i Åkersberga – Mini har godkänt honom så  det blev grönt ljus! Ha det bäst! Kramar från oss! 💕

Om Albin:

Albin dök upp vid ett hus och råkade i ett rejält slagsmål med husets egna katter. Men då han var väldigt skygg kunde inte familjen komma nära nog för att se om han hade någon Id-märkning. När de frågade runt bland grannarna så visade det sig att ingen av dem visste var han kom ifrån. Då huset ligger lantligt så anade vi att det var en hemlös eller vilse katt och med tanke på hur rejält han skadat en av katterna i familjen så visste vi inte om även han var skadad så vi beslöt att snabbt ta in honom på katthemmet för en koll.

Väl inne så visade det sig att han var en kraftigt förvildad och mycket rädd liten katt kille som varken var kastrerad eller märkt. Vi ordnade det och gav honom sedan lugn och ro för att vänja sig vid allt nytt. Albin var en utmaning att gå in till han spottade och fräste och matskålarna slog han hårt i väg med tassen.. Han var rädd och frustrerad..  Men ju mer veckorna gick lugnade han sig och lät oss använda klappredskap först och sedan handen för beröring. Ett ljus tändes i hans ögon och minnet kom tillbaka – att en gång var han någons älskade katt som fick kärlek och närhet… Han slöt sina ögon och njöt.

Albin har nu blivit en helt trygg katt och kan inte få nog av klappar och mys!

Albin är ett typexempel på hur en mycket rädd och förvildad tamkatt reagerar när den kommer in och att tid och kärlek råder bot!

albin

Albin provbor nu hos en av våra volontärer i Åkersberga

Albin Gran i bloggen