Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Charlie Gard

Vi blev kontaktade av LIVGARDET i Kungsängen, de hade sedan ett par år en ”livgardeskatt” som hade bosatt sig under en byggnad och hon hade under sommaren fått två kattungar. De måste nu flyttas eftersom fortifikationsverket (de som äger byggnaderna) hade uppmärksammat dem och ville avliva katterna.

Vi sa ja till kattfamiljen – kattungarna som var stora nog placerades i jourhem för socialisering. Charlie dök upp som en överraskning för militärerna, de hade aldrig sett honom tidigare! Han och mamma Lotta fångades in och kom in till oss på katthemmet.

Charlie är en stor och fin katt, om än ärrad av sitt liv ute, han var väldigt cool och lugn och vi misstänkte att det gömde sig en tamkatt där inne och det visade sig med tiden stämma! 

Charlie fick för nåt år sedan chansen att flytta med några av sina vänner till en kattälskande familj som bor lantligt på Djurö. Det är himmelriket för en katt med mycket bra utegångsmöjligheter. Tyvärr var Charlie inte riktigt redo för utelivet då, han började hålla sig ute hela tiden och kom bara in på natten.  Det var inte riktigt det liv vi tänkt för Charlie och i samrådan med hans nya ägare beslöt vi att han fick komma tillbaka till katthemmet i väntan på ett nytt passande hem.Allt för Charlies bästa! 

Charlie är nu är helt tam och har blivit en riktig kelgris, han uppskattar klappar och mys nästa lika mycket som god mat😊 Charlie har blivit en riktig kompiskatt eller snarare en katt som andra katter söker sig till och gärna ligger nära – och Charlie låter dem hållas. Han och söker ett lugnt kärleksfullt hem tillsammans med en vän från katthemmet. Charlie behöver få känna vinden i morrhåren och behöver en in-nätad altan eller rastgård eller att få gå ut i ett lugnt och tryggt område.

 

 

 

Charlie Gard i bloggen

Charlie Gard fakta

Bokningsstatus: Ej bokningsbar
Ålder: 13 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Senior katt Utekatt Extra omsorg