Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Håkan Roos

Bokad

Vi fick larm av en kille att det hade bosatt sig en katt i fläktrummet på företaget han jobbar på i ett industriområde. Han har sett katten i området länge och nu i vinter så har den hittat in via krypgrunden till fläktrummet där den sökt värme och skydd. Killen var klok nog att förstå att han behövde hjälp så han började mata samt ge vatten i fläktrummet. Han kunde inte komma helt nära honom så han hade ingen möjlighet att se om han var id-märkt, han kontaktade oss och bad om hjälp. Vi bad en vän som bor i närheten om hjälp och då visade det sig att hon fått larm om denna katt tidigare och försökt få fatt på honom sedan 2019 men han har alltid försvunnit iväg. Hon kontaktade killen och tillsamman hjälptes de åt att göra upp en plan för infångningen.

Väl inne i tryggheten på katthemmet blev han döpt till Håkan efter sin upphittare. 😻Håkan var först lite förvildad men det rådde ingen tvekan om att han är en tamkatt. Dock var han både okastrerad och omärkt.

💕Håkan har visat sig vara en riktig mysgubbe. Han kan inte få nog att klappar och kel. Han har fått flytta till ett av våra jourhem i Vaxholm i väntan på ett eget hem och han njuter i fulla drag! 💕

Håkan 1Håkan 2

Håkan provbor nu hos en familj som bor väldigt naturskönt utanför Norrtälje! 😻

Håkan Roos fakta

Bokningsstatus: Bokad
Ålder: 6 år
Kön: Hane
Placering: Jourhem
Kattens behov: Extra kärlek Senior katt Utekatt