Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Hampus of SoFo

2018-07-04

Älskade Hampus – Du hade lyckan i din tass för ett ögonblick då du fick ett eget hem tillsammans med sin bäste vän Zingo. Du levde lycklig i några år med din familj men så kom ditt levnadsöde ikapp… Din start i livet – du föddes i en miljö som ej var optimal och ditt immunförsvar fungerade inte som det är tänkt. Din kroniska snuva återkom allt oftare. Du kom tillbaka till katthemmet. I perioder var du fortfarande en glad katt som lekte och njöt av livet, men dina perioder då du inte orkade blev allt längre och svårare. Älskade Hampus du kämpade in i det sista och vi med dig men då ditt liv inte längre kändes värdigt fick du stilla somna in i din Älskade kattskötares famn.
Du fick med Dig all hennes kärlek och Vår – på din sista resa. Vi möts igen en dag  Älskade vän!

Hampus

Om Hampus:

Hampus kom från en kattsamlare på Södermalm – ägaren hade helt tappat kontrollen över sina katter. Vi blev larmade av bovärden som tyckte synd om katterna och bad oss om hjälp då hyresvärden tänkte vräka mannen. Vi åkte dit i tron om att det var 10 st katter men så var inte fallet… Där fanns 36 st i alla åldrar, storlekar och färger! Alla katterna hos mannen har ändå blivit väl behandlade och fått bra mat.

Efter en tid på katthemmet blev Hampus kompis med hankatten Zingo och fick sedan flytta till ett hem tillsammans med honom. Men Hampus kom tillbaka till katthemmet efter 4 år i sitt hem. Han har problem med kronisk snuva och har gått igenom flertalet behandlingar och blivit betydligt bättre men det går lite i vågor och han är sällan helt symptomfri.

Hampus är dock en levnadsglad katt som inte tycks bekymra sig så mycket för sina problem. Han är enormt snäll och rar och kommer bra överens med alla de andra katterna, han är alltid framme och tigger godsaker i köket och vill gärna vara nära men har en tendens att smita undan från klappar då han inte är helt van vid det trots att han är tam.

Hampus söker ett lugnt, kärleksfullt och tryggt hem där det finns minst en snäll katt.

Hampus of SoFo i bloggen