Kalender 2020

Kalender 2020

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2020

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Kalle Kula

Bokad

Kalle hittades en kväll i juli. Han var i väldigt dåligt skick, medtagen, vinglig och gick ostadigt. En kvinna tog in honom till sig för att försöka få i honom mat och vatten men när det inte lyckades då han var helt ointressrad ringde hon Djurambulansen som hämtade honom och körde honom till ett djursjukhus. Väl inne blev han nästan uträknad…Men efter att ha fått i sig vätska och mat så piggade han på sig! Han var väldigt avmagrad och måste ha svultit länge. De bedömde att han var kastrerad men tyvärr inte id-märkt. Efterlysning efter en ägare gick ut i området men ingen svarade som stämde på beskrivningen. Ingen hade heller sett honom där tidigare.

Då de inte hittade en ägare så var tanken att Djurambulansen skulle köra tillbaka honom till Akalla och släppa honom där han hittades… En sköterska blev hans räddning – hon kontaktade oss och bad om hjälp då hon insåg att det inte var någon bra ide att släppa tillbaka honom i det skicket han var i..

Vi hade fullt på katthemmet men en av våra fantastiska volontärer tog hem honom till sig tills vidare! Det visade sig efter några dygn att han troligen inte var kastrerad trots alls då han betedde sig som en okastrerad katt och hans urin luktade. Han kliade sig också mycket i öronen.

Kalle fick komma in och träffa vår hus veterinär Malin och mycket riktigt han var okastrerad (hans testiklar låg kvar uppe i buken) han hade också kraftigt med öronskabb.

Kalle är nu kastrerad och har blivit behandlad samt fri från öronskabben och har piggat på sig rejält! Att sitta still för att foto är inte att tänka på.. Det är högt och lågt och runt omkring som gäller!

Kalle crazy

Kalle är en bedårande söt liten kille som nu är fylld av livsenergi och glädje! 😊 Ingen ägare hittades och nu söker Kalle ett nytt hem där det finns en busig kompis som han kan leka med!

Kalle Kula fakta

Bokningsstatus: Bokad
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt