Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Karin Viking

2020-04-04

Karin är nu adopterade av sin provbofamilj i Åkersberga! Hon har blivit kompis med de fyra andra katterna inkl Pappa Murre som också kommer från oss. Ha ett underbart liv tillsammans! Stor kram från oss alla på Katthemmet!

Karin med sina nya kompisar!

Om Karin

Våren 2018 kom ett larm om en liten koloni hemlösa katter som hängde på en gård i Riala. De blev matade av en äldre dam som bodde där men hon förstod att katterna på sikt skulle behöva hjälp då hon inte längre orkade.

Tyvärr var det fullt och lång kö på katthemmet så vi hade ingen möjlighet att ta mot men tjejen som hade fått höra talas om katterna var ansvarsfull, klok och tänker långsiktigt så hon bestämde sig för att göra det bästa av situationen i väntan på att det fanns plats på katthem. Det var nio katter, en försvann men de övriga katterna fångade hon in och fick hjälp av Norrtälje katthem att kastrera. Norrtälje lyckades göra lite plats så de kunde behålla 4 av dem men övriga fick återgå till gården i väntan på att vi hade plats.

Tiden har gått och de har fått vänta då många akuta fall kommit före men de har trots allt levt i en bra miljö med mat och möjlighet till skyddade platser. Men nu är det dags för dem att få komma in i värmen – det är deras tur nu! 💕

Karin är en av honorna som kastrerades 2018. Hon kändes ganska cool men var lite vaksam mot oss först. Nu när hon fått landa så visar hon att hon är ett tuff å käck liten tjej som törs kolla runt på katthemmet och skaffa nya kompisar! 💕  Och vi fick klappa lite försiktigt innan tassen kom !

Meeen nu så har hon lossnat helt och kelar och gosar och låter sig bäras! 😃

Karin vill flytta till busiga kompisar och där hon få gå ut så småningom.

Karin Viking i bloggen