Kalender 2022

Kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Kia Viking

Kia är en av honorna som kastrerades 2018. På våren då kom ett larm om en liten koloni hemlösa katter som hängde på en gård i Riala. De blev matade av en äldre dam som bodde där men hon förstod att katterna på sikt skulle behöva hjälp då hon inte längre orkade. Tyvärr var det fullt och lång kö på katthemmet så vi hade ingen möjlighet att ta mot, men tjejen som hade fått höra talas om katterna var ansvarsfull, klok och tänker långsiktigt så hon bestämde sig för att göra det bästa av situationen i väntan på att det fanns plats på katthem. Det var nio katter, en försvann men de övriga katterna fångade hon in och fick hjälp av Norrtälje katthem att kastrera. Norrtälje lyckades göra lite plats så de kunde behålla 4 av dem men övriga fick återgå till gården i väntan på att vi hade plats.

Tiden gick och de hade fått vänta då många akuta fall kommit före men de har trots allt levt i en bra miljö med mat och möjlighet till skyddade platser. Men nu var det äntligen dags för dem att få komma in i värmen – det var deras tur!

Kia är en försiktig tjej men som tog lång tid på sig men som nu vågar röra sig obehindrat på katthemmet. Hon har många vänner som hon chillar med och gillar att hänga ute rastgården på dagarna. 💕

Kia vill flytta med en trygg kompis från katthemmet till ett hem där hon kan få fortsatt socialisering. Gärna där det bor en eller flera helt tama katter som kan hjälpa henne och visa henne vägen! 💕

Katta bor i jourhem med några vänner under vår renovering pga vattenskadan. 😻

Kia Viking i bloggen

Kia Viking fakta

Bokningsstatus: Ej bokningsbar
Ålder: 5 år
Kön: hona
Placering: Jourhem
Kattens behov: Innekatt Extra kärlek Behöver kompis Utekatt