Kalender 2022

Kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Leif ”Leffe” Bro

Leif levde som hemlös i ett industriområde i Bro tillsammans med Leena. En kvinna ringde oss, hon berättade om några katter som hade observerats där av hennes son som jobbade i området. Han hade sett katterna under ca 1 år och under tiden som gått så hade ungar fötts (och försvunnit) och Leif hade haltat svårt. Nu sökte de hjälp för katterna och vi ställde dem på vår kölista.

Läget var lite akut då Leif haltade och det fanns stor risk för att honkatten skulle bli dräktig på nytt och hinna föda ute igen. Vi fick en ledig box i vår isoleringsavdelning och fällor ställdes upp och riggades. Det dröjde inte länge så var de inne hos oss.

De var båda först väldigt försiktiga och ängsliga men efter kastreringen så slappnade de av och fann sig mer till rätta.

Leifs haltande berodde tragiskt nog på en gammal felläkt fraktur. Troligen har han blivit påkörd och benet gått av för att sedan läka ihop helt snett. Men enligt veterinären så har hans kropp anpassat sig efter det och han kan leva med sin skada och har troligen inte längre ont. Leifs liv kan inte ha varit lätt och hur han kunnat jaga och fått tag på föda är ett under för oss. Leif är också den som setts mest med kattungarna under åren – så kanske var det Leena som skötte jakten och han som skötte om ungarna? Vi får aldrig veta utan kan bara gissa. Leif har nu börjat ett nytt liv inne i tryggheten tillsammans med sin Leena!

Leif har funnit sig väl tillrätta på katthemmet och älskar att mysa i alla mjuka bäddar och att få lite extra gott. Han hänger gärna i köket och låter sig nu villigt klappas och borstas och han njuuuuter så! Han och Leena hänger ihop och myser och tvättar varandra så de söker ett hem tillsammans – så klart! P.g.a. av Leif skada så placeras de som innekatter men en nätad balkong mot grön utsikt är ett krav! De älskar båda rastgårdarna på katthemmet. 💕

Leif & Leena & Nina bor i jourhem hos några vänner under vår renovering pga vattenskadan. 😻

Lena & Leif

 

 

 

Leif ”Leffe” Bro i bloggen

Leif ”Leffe” Bro fakta

Bokningsstatus: Ej bokningsbar
Ålder: 9 år
Kön: Hane
Placering: Jourhem
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt