Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Lexus Prio

2020-01-09

Lexus Har hittat hem 💕
Fina lilla Lexus får nu äntligen all den omsorg han troligen hade saknat länge.
Han är trygg och älskad och har fått en matte och husse som kommer ta väldigt väl hand om honom 💕

Om Lexus

Lexus uppmärksammades i en garagelänga i ett lägenhetsområde. Han var först väldigt rädd och gick inte att komma nära. De boende i området blev tillsagda att de inte fick mata honom där så de sökte efter kattens ägare men ingen hittades. Då han blev allt magrare och ingen hjälp gick att finna fick vi frågan om vi kunde hjälpa. Vi hade helt fullt men förstod att det var akut. Vi lyckades flytta om våra katter i isoleringsavdelningen och fick en box ledig till honom.

Nu är Lexus inne i värmen och det var nog i sista stund. Han var bara skinn och ben och väldigt tovig. Tyvärr varken kastrerad eller id-märkt så ingen ägare går att söka i något register. Då Lexus var kraftigt avmagrad behövde han stå på näringsrik skonkost och vila upp sig ordentligt innan vi kunde kastrera honom.

💕 Det visade sig att han är helt tam och väldigt kelig och kontaktsökande. Lexus hade enormt smutsiga öron och ser rejält trasig ut i munnen. När han blivit i bättre form och klarar det ska han in på tandoperation. Lexus är ett litet hjärta som nu bara längtar efter kärlek och trygghet i resten av sitt liv! 💕

Lexus provbor nu hos en familj i Åkersberga