Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Mack Ländia

Bokad

Vi fick larm om att det sedan en tid tillbaka bodde en hemlös katt vid lastkajen på Roslagsstoppet. Vi hade ingen plats för tillfället men bad en av våra volontärer åka dit och reka och upprätta en matstation för då det inte finns några bostäder i direkt närhet så var det givet att det var en katt som var vilsen. När hon kom dit så upptäckte hon en fälla på baksidan och i fällan satt katten infångad, men ingen fällvakt fanns i närheten.
Via personalen i butiken fick hon telefonnr till de som ställt dit fällan. De berättade att de fått låna en fälla för att fånga in katten som de hoppades kanske var deras lilla hona som var på rymmen. Tyvärr hade de som lånat ut fällan inte haft kunskap om hur en fälla ska hanteras eller givit felaktig information, så de som lånat fällan hade fått uppfattningen om att det räckte att kolla av fällan var 6-7 timme. Då det inte fanns någon bra plan för vad som skulle hända med katten om det visade sig att det inte var den eftersökta honan så beslöt vi oss för att ta med katten till oss för id-koll i samråd med de som ställt dit fällan.

Det visade sig att katten var en mycket skärrad ung omärkt och okastrerad hankatt. Han får stanna hos och få den tid han behöver att vänja sig vid att vara inne i värmen.

💕 Mack var förvildad och skärrad när han kom in men som vi anade visade han sig vara en tamkatt efter en tid!  Mack är en liten buse med klimten i ögat som nu skaffat sig många vänner på katthemmet.Han älskar att bli klappad, när han inte har fullt upp med något bus💕

Mack provbor nu hos vår Bobbos familj i Åkersberga!

Mack Ländia i bloggen

Mack Ländia fakta

Bokningsstatus: Bokad
Ålder: 2 år
Kön: Hane
Placering: Jourhem
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt