Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Måna Tipp

2020-03-25

💕 Måna blev plötsligt dålig, ville inte äta, energin försvann, hennes buk svullnade upp och vi insåg att det var Fip. Det fanns inget vi kunde göra för vår fina Måna, vi ringde vår veterinär Malin och Måna fick stilla somna in på katthemmet. Sov gott lilla fina hjärta…💕

Om Måna:

Måna kommer från Tveta tippen i Södertälje där ett stort antal katter lever hemlösa. Flera katthem gick ihop och försökte hjälpa dessa katter då miljön är allt utom lämplig! En helt fruktansvärd miljö för katter att leva i med stora maskiner som de kan krossas av i sin jakt på mat bland soporna på sopberget.

Måna fick hjälp att komma till Norrtälje katthem där hon bodde en tid. Hon har nu kommit in till oss istället med hankatten Dante då Norrtälje katthem behövde frigöra några platser för att kunna ta in en mamma med ungar som var i akut nöd och vi hade möjlighet att göra plats för dessa två som lite hjälp.

Måna är en väldigt försiktig tjej. Hon har utvecklats mycket under tiden på Norrtälje katthem men har fortfarande en bit kvar i sitt förtroende för människor. Hon är troligen född på soptippen och är alltså inte van vid människor annat än på ett skrämmande sätt i den stressiga miljö hon är uppväxt på.

Måna fick den tid hon behövde för att vänja sig vid allt nytt. Nu efter någon månad hos oss har hon slappnat av och rör sig obekymrat över hela katthemmet! Nyfiken och pigg på att se vad som händer. Omgiven av vänner!

 

Måna Tipp i bloggen