Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Merja Emanuelsson

Bokad

Merja upptäcktes av en åretruntboende i ett sommarstugeområde utanför Åkersberga. Hon var enormt mager och rädd och höll till under altanen på grannhuset. De började annonsera efter ägare och pratade med boende i området men ingen kände igen henne eller visst vem ägaren var. Vi fick frågan om vi kunde ta emot henne och vi sa ja, hon fångades in några dagar senare och är nu inne i tryggheten på katthemmet.

Merja är tam men var så klart lite orolig och vaksam till en början. Hon var tyvärr både omärkt och okastrerad. Det råder ingen tvekan om att hon varit någons katt men sannolikt haft svårt att klara sig själv ute. Vid kastreringen upptäcktes att hon hade vätska i buken och hennes äggstockar såg väldigt konstiga ut… Det var tur att hon blev kastrerad när hon blev det! Annars hade det slutat illa.

Merja har nu funnit sig tillrätta på katthemmet och vill gärna kela, men på sina villkor. Hon behöver ett lugnt hem som ger henne mycket tid och kärlek. 💚

Merja Emanuelsson fakta

Bokningsstatus: Bokad
Ålder: 1 år
Kön: hona
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Innekatt Extra kärlek Behöver kompis