Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Mona Lisa

Bokad

Mona Lisa kommer in till oss för omplacering. Mona är en utekatt men är mer och mer inomhus. På vintern är hon främst inne.
Mona har har artros i bakpartiet vilket gör att hon är lite stel i kroppen när hon sovit och hon föredrar att vara inomhus i värmen när det är kallt ute, antagligen p.g.a. värk. Hon har fram till sommaren 2017 levt tillsammans med sitt syskon Prix och de har varit väldigt fäst vid varandra. Prix blev tyvärr påkörd och Mona är själv efter det. Mona har vuxit upp med barn.

Mona-Lisa har stark integritet och är inte en katt som sitter i knät. Däremot vill hon gärna hålla sig i närheten av övriga familjen, tätt intill i soffan eller vid fotändan i sängen på natten. Hon vill bli kelad med, är sällskaplig och pratar mycket. Hon känner på sig när någon i familjen har det jobbigt och håller sig då extra mycket nära den personen. Det kan ta lite tid innan hon släpper någon ny människa in på livet men när hon känner sig trygg så kommer hon fram och hälsar och låter sig bli klappad.

Mona Lisa provbor nu hos en familj som ensamkatt

 

Mona Lisa fakta

Bokningsstatus: Bokad
Ålder: 12 år
Kön: hona
Placering: Jourhem
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt