Kalender 2021

Kalender 2021

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2021

Familjens kom ihåg-kalender 2021

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Mr Eilert

En gång i tiden var Eilert nog någons katt men det är längesedan nu. Eilert har gått hemlös i Skärholmen, hur länge vet vi inte men vi vet att en kvinna ställt ut mat till honom de sista två åren så att han har kunnat äta där. Vi har fullt på katthemmet och kö men ibland kommer det in larm som gör att vi inte kan säga nej, larm som är så akuta att de inte kan ställas längst bak i kön.

Det var så Eilert kom in till oss. Larmet kom från flera håll, både genom mejl från hon som matat och via ett samtal från en annan förening som också hade fått mailet. Vi behövde bara slänga en blick på hans bild, det fanns inget att tveka på – han behövde få komma in direkt. Medan vi flyttade runt katter och skapade en ledig box i vår isoleringsavdelning, så hjälpte kvinnan från den andra föreningen till att hämta och köra honom hit.

eilert 7jpg

Trots Eilerts skick, trots det liv han levt och all smärta han måste upplevt så har han ändå förtroende för oss människor. Eilert är innerligt tacksam att äntligen vara inne i värmen, för maten, för de mjuka filtarna och för att vi stryker honom mjukt över hans slitna kropp.

Nu har Eilert blivit kastrerad, id-märkt och vaccinerad och behöver få vila upp sig lite men inom några veckor kommer han behöva opereras. Han är så illa skadad vid sitt öga att ögat inte går att rädda, det behöver opereras bort. Åren som hemlös har tärt på honom i hans kamp för överlevnad, han har även smärtsamma frakturer långt ner på tre av sina hörntänder och skador på en del av kindtänderna, han behöver tandopereras för att få bort sina onda tänder.

Eilert är trots allt han varit med om – en mycket kelig, ömhetstörstande och charmig kattherre som direkt tar en plats i ditt hjärta och blir kvar där. 💕

Eilert har inte kunnat operera sig ännu han började må lite dåligt och drack mycket vatten. Vi mätte han blodsocker och det visade att han hade fått diabetes också… Så nu måste han få ordning på det först innan operationerna. Eilert fick flytta hem till snälla Ingrid som är volontär hos oss och bo i hennes katt svit. Hon ger honom insulin varje dag morgon och kväll och mäter hans blodsocker.

Eilert har till vår stora glädje nu blivit frisk från sin diabetes! Han ska nu vila upp sig ytterligare några veckor i jourhem innan vi kan boka in hans operationer.  💗

eilert 2

eilert 4

 

 

Mr Eilert i bloggen

Mr Eilert fakta

Bokningsstatus: Ej bokningsbar
Ålder: 13 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Innekatt Extra kärlek