Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Petter af Kotteland

2020-02-08

Petter har hittat hem 💕
Älskade fina Petter, äntligen blev det din tur. Tänk att du till slut fick en alldeles egen familj och en brorsa i rara hankatten Bertil och som grädde på moset söta lilla damen Moa-Li från oss. Vi saknar dig massor men är så glada för din skull 💕

Om Petter

Petter kommer från en kattkoloni i Västerås. Kattstallet hade blivit larmade om 4 katter där som var avlivningshotade och behövde hjälp. Då det är långt bort och ingen kunde fånga in katterna så bad vi våra vänner på Kotteland om hjälp så de fångade in de 4 st och körde dem till Kattstallet.

Dock visade det sig att det fanns några till katter i koloniområdet så det beslutades att även dessa skulle få hjälp.  Petter är en av dem och han fick tillbringa några dagar på Kotteland i väntan på att vi hade plats men nu har han kommit in till oss.

Petter är den äldsta katten från området. De som har stugor där säger att de har sett honom i 6 år. Huruvida någon hanterade honom när han var mindre eller inte vet vi inte men hans känns trots allt ganska cool med oss då han är van vid människor.

Petter har nu funnit sig till ro på katthemmet och uppskattar klappar och extra uppmärksamhet 

Från start var Petter lite dominant mot andra katter medan han numera hellre stryker sig mot dem och vi hittar honom oftast sovande tätt intill någon annan katt. Petter önskar sig ett nytt hem med trygg utegångsmiljö på sikt. I hemmet ska det finnas minst en katt till men det behöver vara en lugn och stabil katt som han kan bli vän med, nån som gärna vill ligga nära.

Petter af Kotteland i bloggen