Kalender 2019

Kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Familjens kom ihåg-kalender 2019

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Sigge Olofsson

2018-11-24

Allt ordnar sig till slut! Lilla Sigge fick en storebror och en familj som sysselsätter honom och älskar honom högt. Sigge är nu en lycklig och harmonisk kille och vi önskar er allt gott! Kramar från oss på katthemmet.Tack!

Om Sigge

Sigge kom in till oss för omplacering. Han hade kissat inne på fel ställen sedan har flyttade till dem som liten kattunge. De såg till slut inte någon annan lösning än avlivning. Som tur var ringde veterinären upp oss och bad om hjälp och Sigge fick komma in till oss i stället.

Sigge blev vid 12 veckors ålder placerad som ensamkatt hos en familj med småbarn i lägenhet. Han hade varit väldigt tajt med ett av sina syskon som han särades från. Det är sorgligt när detta sker – att dela syskon och tro att en människa kan ersätta glädjen ett syskon eller annan katt kan ge. Vi har stött på detta problem många gånger förut och vi hoppas att de som säljer kattungar som ensamkatter någon gång ska lära sig att det faktiskt inte är okej!

Sigges enda sätt att protestera blev att kissa på fel ställen – han försökte tala om för sina människor att han var olycklig…

Sigge fick omgående åka till en provbofamilj som har en annan katt och där sköter han toalådan perfekt. Sigge blev sååå glad över nya kompisen och ville genast leka!

Sigge 1