Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Sigge Söderäng

Sigge har gått hemlös länge på Söderäng på Värmdö. Han upptäcktes av en familj när han gick i en kattfälla avsedd för deras egen katt som var på rymmen. Familjen kände igen Sigge sedan länge men trodde inte han levde längre.

Han dök upp i deras område för 10 år sedan och började hålla till hos en kvinna, han gick in och åt hos henne i flera år sedan flyttade hon för 5 år sedan och då hon inte tyckte att han var hennes ansvar så lämnade hon honom kvar. Sigge sökte sig då till ett hus där det bodde en äldre man. Mannen tog sig an Sigge, gav honom mat och skyddade platser. För två år sedan dog mannen och Sigge blev åter lämnad åt sitt öde. Mannens hus har stått öde sedan dess och andra boende nära huset har berättat att Sigge har fortsatt att sova på loftet som han kunde ta sig upp på.

När familjens katt var på rymmen förstod de att Sigge fortfarande levde men var hemlös så bad de oss om hjälp åt honom. Och självklart sa vi ja. Det var inte helt lätt att få in honom i fällan igen men nu är han äntligen inne på katthemmet. Sigge var både okastrerad och omärkt när han kom in.

Sigge är försiktigt klapptam så någon gång har han haft en ägare.💔 Han vill ha ett hem där han får gå ut och vara Kung igen – ett lantligt stället – ett kärleksfullt lugnt hem.

Sigge Söderäng fakta

Bokningsstatus: Bokningsbar
Ålder: 12 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt
Skicka intresseanmälan