Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Simon Torp

Simon kommer från en stor sopanläggning där kommunens alla sopor hamnar, hushållssopor, metall osv. Tung trafik kör på båda sidor av högarna. Katterna som bor där springer från hög till hög för att rädda sig när sopbilarna kommer. Nio katter fångades de första tre dygnen och de som fångar är bara i början på området.

De fick in en sliten, äldre hankatt som de frågade om vi kunde ta emot, det var Simon. Simon är försiktigt klapptam, han måste någon gång ha varit någons katt, som av någon anledning sedan har sökt sig till tippen på jakt efter föda. När han fångades in var både okastrerad och omärkt. Han var tunn och enormt skitig. Alla hans fyra hörntänder var avslagna. Nu är Simon kastrerad, id-märkt och vaccinerad och han har fått sina onda hörntänder bortopererade.

💕Simon har olyckligt nog fått stora problem med sina ögon och vi kämpade med att rädda hans syn. Simon behandlades med ögondroppar och åkte på täta veterinärkontroller. Nu verkar det som om vi har lyckats! Veterinären bedömde på sista besöket att hans syn är räddad! Vi ska på ytterligare ett återbesök för att få helt klartecken. 💕 

 

Simon Torp fakta

Bokningsstatus: Ej bokningsbar
Ålder: 10 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Innekatt Extra kärlek Behöver kompis