Kalender 2022

Kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Teddy Tipp

Teddy kommer från Tveta tippen i Södertälje där ett stort antal katter lever hemlösa. Flera katthem gick ihop och försöker nu hjälpa dessa katter då miljön är allt utom lämplig! En helt fruktansvärd miljö för katter att leva i med stora maskiner som de kan krossas av i sin jakt på mat  bland soporna på sopberget. Teddy kom in tillsammans med Torsten, Tilda och Timmy. Teddy var nog bland de smutsigaste katter vi sett, hans vita färg var grå svart och hans tassar. Han fick sig ett välbehövligt bad efter kastreringen. Teddy har ett skadat öga, veterinären tror att han har råkat ut för en rejäl smäll på den sidan av huvudet då han även hade några tänder som satt löst där. Han har nu fått sina onda tänder bortopererade. Teddys liv har varit jobbigt och han har nog haft väldigt ont innan han fick hjälp så förtroendet för oss människor var stukat när han kom in. Vi har behandlat hans öga men det är konstaterat att skadan är permanent. Teddy är blind på det ögat men enligt veterinären har han inte ont längre eller några besvär av det, skadan är gammal.

Teddy uppskattar god mat och hänger mest i köket, han favoritplats är en bädd på köksbordet! Han uppskattar klappar och kel av de människor han gillar men klappar du fel så får du en smäll😅 Han leker och tigger godsaker med sin bedjande blick!  Teddy är en mycket charmig kille med bestämda åsikter, han vet vad han gillar och vad han inte gillar. Han vill flytta med Sixten Snilleblixt 

Då Teddy är blind på sitt ena öga så känns han inte ok att ha som utekatt i en för tätbebyggd miljö, så ska ha bo med utegångsmöjligheter så ska de vara en lugn lantlig miljö. Annars funkar han utmärkt som innekatt bara det finns närhet till naturen genom en rastgård eller nätad balkong. Teddy ska inte bo med barn.

Teddy bor nu i jourhem os sin gamle polare Omars familj!

 

 

Teddy Tipp i bloggen

Teddy Tipp fakta

Bokningsstatus: Bokningsbar
Ålder: 9 år
Kön: Hane
Placering: Jourhem
Kattens behov: Innekatt Extra kärlek Behöver kompis
Skicka intresseanmälan