Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Ture Knoddas

2018-05-22

Tänk att Du levde med namnet Ful-katten och blev bortjagad av alla… Nu lever du ett nytt liv som Världens Mest Älskade katt! Livet kan vara underbart kära Ture! Nu bor du i ditt ¨föralltidhem¨ i Vaxholm hos din Älskade matte för resten av ditt liv! Vi älskar Dig alla fina fina Ture!

Ture

Om Ture

Ture kom in till oss efter ett larm från Musses Vänner i Uppsala. De håller på att hjälpa en stor koloni katter och fick höra talas om Ture av mataren som kallade honom för ”Fulkatten” därför att han ansågs vara aggressiv, elak och slogs med de andra hankatterna. Det var bestämt att han skulle skjutas.

Vi fick frågan om vi vågade oss på att ta emot honom för att rädda honom och självklart gjorde vi det! Väl inne visade det sig att Ture är som vi anade, en missförstådd tamkatt som säkerligen gått hemlös en längre tid och kämpat sitt yttersta för mat och skydd.

Ture hade inte blivit hanterad på väldigt länge, och var skeptisk mot oss i början men det dröjde inte länge så njöt han av våra mjuka klappar! Och vi fick behandla hans öra som var väldigt smutsigt och infekterat av att han har gått med obehandlad öronskabb länge.

Nu har Ture flyttat ut på katthemmet och har här blivit en riktig  kel-katt som följer efter oss som en liten hund på kvällarna när det är lugnt och vill bli klappad och borstad…

Ture provbor nu i sitt jourhem i Vaxholm!!! 

Ture Knoddas i bloggen