Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Katthemsbloggen

Vår fina julikatt – Amos

2021-07-02 / Katthemsbloggen /

Amos 1

Denna lilla kille blev upphittad vid Erkenlaboratoriet i Norrtälje. Personalen hade sett honom tidigare men nu när han dök upp såg de att något var väldigt fel, han var förvirrad och vinglade. Tillsammans fångade de in honom och körde honom till Djursjukhuset Albano vilket var en väldans tur. Sannolikt hade han blivit förgiftad av Alfakloralos (musgift) men överlevde tack vare att han snabbt kom under intensivvård.

Laboratoriet ligger väldigt lantligt men det finns en gård och lite bostäder i närheten, ägare har blivit eftersökt i området men ingen kändes vid honom. Amos var både okastrerad och omärkt vid upphittandet. Han var förvildad så troligen är han född ute eller har gått hemlös länge. Amos var enormt tovig så han fick en helrakning på Albano där de även kastrerade, ID-märkte och vaccinerade honom innan han kom in till oss.

När Amos vilat upp sig lite och, med hjälp av socialisering, älskar klappar och att leka så hittade han och bästisen Toni ett hem. De adopterades av en kattälskande familj med lantligt boende och lever livet så som det ska vara  :-)

Amos & Toni

Kommentera

Vår fina juni katt Theo!

2021-06-11 / Katthemsbloggen /

Theo hade gått hemlös utanför Västerås i många år och var en av de sista katterna som fångades in från den kolonin. Han hade tur och fick komma till Katthemmet i Vaxholm. Mindre än en månad efter infångandet flyttade han från katthemmet hem till mig och katten Alvin.

Det var en stor omställning för Theo förstås. I början var han rädd och låg under sängen och fräste när någon närmade sig. Ganska snart tog nyfikenheten ändå över och han kom ut för att leka med kattmyntaleksaker. Därefter tog det inte så lång tid innan han och Alvin började leka med varandra.

Alvins tidigare kompis hade nyligen gått bort. Han sörjde henne och låg mest och sov. Efter att Theo flyttat in levde Alvin upp igen. Det visade sig också att trots alla år utomhus i hemlöshet var Theo världens gosigaste katt som älskar att bli buren och kramad. 😻

Kommentera

Nationaldagsfika!

2021-05-29 / Katthemsbloggen /

Lagge 3
Kom och fira Nationaldagen med oss!
Söndagen den 6 juni kl 13.00-16.00 firar vi Nationaldagen. Det kommer att finnas våfflor och hembakt och så har ni förmånen att få kolla lite på de av oss som hänger ute i rastgårdarna. 😽
Alla intäkter går oavkortat till katthemmet. Ni tvåbeningar håller avstånd och vi alla hoppas på bra väder! Inställt vid dåligt väder för då vill inte vi vara ute iallafall 😺
OBS! Tvåbeningarna säger att det blir begränsade parkeringsmöjligheter direkt vid katthemmet för där ska de stå och grädda våfflor och ha sig.
Hoppas att vi syns!
/Lagge
Kommentera

Nu lanserar vi FORL-fadder!

2021-05-26 / Katthemsbloggen /

Tandsjukdomen FORL är inte bara mycket smärtsam för oss katter, den är även väldigt dyr för tvåbeningarna att åtgärda. Katthemmet har därför tecknat en tilläggsförsäkring vad gäller FORL för alla oss pälsklingar som uppfyller försäkringsbolagets villkor.
Tilläggsförsäkringen kostar förstås en del så därför lanserar tvåbeningarna nu möjligheten att bli FORL-fadder åt en av oss kissar och på så sätt hjälpa katthemmet med kostnaden.
Läs mer här och boka ”din” lilla FORL-kisse redan idag!
/Prins Sture (som vill passa på att hälsa att han fortfarande är ledig faktiskt, så boka på  😻😺)
Prins Sture 2
1 Kommentar

Vår fina majkatt!

2021-05-25 / Katthemsbloggen /

Velma Viking
Det kom ett larm om en liten koloni hemlösa katter som hängde kring en gård i Riala. De blev matade av en äldre dam som bodde där men hon förstod att katterna på sikt skulle behöva hjälp då hon inte längre orkade.

Tyvärr var det fullt och lång kö på katthemmet så vi hade ingen möjlighet att ta mot dem men tjejen som hade fått höra talas om katterna var ansvarsfull, klok och tänkte långsiktigt! Hon bestämde sig för att göra det bästa av situationen i väntan på att det fanns plats på katthem och fångade in alla honorna. Norrtälje katthem ställde upp på att kastrera dem och de kunde behålla fyra stycken men övriga fick återgå till gården i väntan på att vi hade plats för dem. Tiden gick, många akuta fall kom före…
Men till slut var det dags för dem att också få komma in i tryggheten. Det tog tid att få in Velma men till slut gick hon i fällan!

Velma har gått från att vara skeptisk och ängslig till att var lugn och avslappnad. Velma njuter nu av livet inne i värmen, nya vänner och av den goda mat hon får serverad
framför nosen! 😻

Kommentera

Bloggen tillfälligt stängd!

2021-04-15 / Katthemsbloggen /

Pga Kalender 2022 arbete…

En glad Slite
Spännande va!!! Snart kanske ni får veta vem som blir Omslagskatt i kalender 2022! 😎
Kalender 2021

Omslag kalender 2020

Kattkalendern 2019 omslag

 

1 Kommentar

Uppdatering från Farbror Eilert

2021-04-14 / Katthemsbloggen /

Det var skönt att operera bort alla onda tänder ska ni veta! Nu mår jag fin fint!

Eilert myser 2

Å nu hjälper jag jourhems-matte med lite av varje – här med lite handarbete! Jag står för tassarbetet, trampar henne i magen å är allmänt mysig å hon sköter stickorna!

Eilert myser 1

Jag blir lite trött av att vara så här arbetsam så nu måste jag vila lite!

Eilert myser 3
Kram från Eilert!

1 Kommentar

Hej jag heter Ulrik!

2021-04-13 / Katthemsbloggen /

Ulrik 2

Jag levde som hemlös, det var kallt och det var svårt att hitta mat  – jag åt fågelmat…

Ulrik ute i kylan

Här är maten sååå mycket godare! Å det är varmt å skööönt!

ulrik 1

Jag har varit lite sjuk men mår nu bättre! Å jag ville passa på att säga,

Tack för hjälpen! 😻  Kram från Ulrik

 

Kommentera

Veckans katter Leena & Leif

2021-04-12 / Katthemsbloggen /

lena

Leena & Pappa leif levde som hemlösa i ett industriområde i Bro tillsammans med sin familj. Leena har fått många nya kompisar på katthemmet som hon hänger med i rastgården. Men hon återvänder alltid till pappa Leif och de myser och tvättar varandra. Leena vill flytta med sin pappa, de vill ha en rastgård eller nätad balkong mot lummig miljö – det är ett måste för Leena och Leif. Då de älskar rastgårdarna på katthemmet! Leena behöver fortsatt socialisering i sitt nya hem. Pappa Leif som är tam kan hjälpa henne på traven i men det skulle inte skada att det i nya hemmet bor ytterligare en eller flera helt tama katter! 💕

Leif

Pappa Leif älskar att mysa i alla mjuka bäddar och att få lite extra gott… Han hänger gärna i köket och låter sig klappas och borstas. Han och dottern Leena hänger ihop och myser och tvättar varandra så de söker ett hem tillsammans – så klart! P.g.a. av Leif skada så placeras de som innekatter men en nätad balkong mot grön utsikt är ett krav! De älskar båda rastgårdarna på katthemmet. 💕

Leena & Leif

 

Kommentera

Åhh… Foto dax…

2021-04-11 / Katthemsbloggen /

Velma 2

Vänta så ska jag sätta mig fint!

Velma

Attans jag fick nått i ögat!

Vänta…

Kommentera