Kalender 2020

Kalender 2020

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Katthemsbloggen

Sommarlov!!!

2019-07-02 / Katthemsbloggen /

Hej! Vi kommer ta lite sommarlov nu i juli. 🌞 Vi behöver vila upp tassarna från allt bloggande…

Vi ses igen i augusti!

Ha en fin sommar!

Nospussar i massor från oss sommartassar!

 

2 Kommentarer

Vår fina Julikatt!

2019-07-01 / Katthemsbloggen /

Jerry O´Brian

Lilla Jerry kommer från en stor kattkoloni som drev vind för våg på en gård 15 mil utanför Stockholm. En äldre dam hade några katter och sen gick det helt över styr då hon inte kastrerade dem och till slut hade de förökat sig hejdlöst, när vi fick larmet var de 63 st. Katterna mådde inte bra, de flesta var magra och alla hade kraftigt med öron skabb. Länsstyrelsen i Västmanland utfärdade djurförbud och fattade beslut om att katterna skulle omhändertas och omplaceras. De tog kontakt med Svekatt för att få hjälp av katthem som har vana av förvildade koloni-katter för att dessa katter ska få bästa möjlighet till hjälp, rehabilitering och sedan framtida goda liv.

Många katthem hjälptes åt. Jerry kom in till oss ihop med sina vänner Paul, Allan, Bob, Jeff, Enya, Terry och Ryan. I början var de alla lite oroliga och undrande men med tiden har de slappnat av och känner sig hemma här.

Jerry har utvecklats till en busig liten kille som far runt och leker med alla de andra ungkatterna här på katthemmet!   😉

 

Kommentera

Fabian Finelly

2019-06-30 / Katthemsbloggen /

Till minne av vår fina Fabian som nu fått somna in och gått över regnbågsbron till sina vänner på andra sidan. Fabian fick fem år med sin familj, fem underbara kärleksfulla år..

Matte delar här med sig av sitt liv med Fabian och av sin sorg och saknad.

Hej,

Den 6e Maj 2014 ändrade ni våra liv genom att ge oss möjligheten att få ge den unika öronlösa Fabian Finelly ett nytt hem hos oss i Nacka. Ett föralltidhem. Vi är otroligt tacksamma över det förtroende ni gav oss, och vi har älskat Fabian/ Brorsan varenda sekund under dessa 5 åren vi har haft tillsammans.
Han har tagit alla han mött med storm!

Det är med en otrolig sorg i mitt hjärta jag meddelar att Fabian idag fick somna in på hans favoritplats här i hemmet. Fabians kropp orkade tyvärr inte så mycket mer, då han äter starka mediciner för njurar & sköldkörtel, han är stel, orkar knappt hoppa upp i säng eller soffa och hans kropp orkar inte läka längre.

Vi kommer alltid att bära med oss Fabians historia som han hade innan han kom till oss, den är viktig att dela vidare, så som alla hemlösa katters liv är, och vi kommer såklart även att dela med oss av historien som Fabian skapade som en älskad familjemedlem, och all den kärlek han gav till alla han mötte. Tack ännu en gång för att ni gav oss det förtroendet att få älska Fabian, kalla han vår & att ge han den kärlek han alltid förtjänat.

Mvh Fabians Familj

Fabian
Fabian 2014 -2019 

Fabians historia:

Fabian hade levt som hemlös i Kallhäll under flera år. Ett hårt liv och hade inga öron kvar, de var helt borstfrusna… Han var tovig, sårig och sliten.. Fabian hade letade efter mat för att överleva och gick in genom en kattlucka på natten i ett hus och åt av deras katts mat.
Det pågick under några år men så till slut… En räddande ängel tog honom till veterinären och där blev han kastrerad, fick sin toviga rygg rakad och öronen rengjorda. Han hade en avslagen tand som måste ha orsakat honom mycket stor smärta.
När Fabian sedan kom in till oss var han ganska trött efter sitt hårda liv ute men efter att han vilat upp sig var det full fart! Livsgnistan fanns kvar och han ville nu ta igen allt det han missat under åren som hemlös!  Fabian var en extremt social och kärleksfull katt som ville vara med och vara nära hela tiden. Han var sååå tacksam att få vara inne i värmen och visste inte riktigt vad han skulle välja först – äta eller kela…

Och så en lycklig dag klev just hans familj in genom katthemmets dörrar… Fabian flyttade och blev sin familjs älskade katt…

fabian-halsning4fabian-finelly-halsning3

1 Kommentar

Du kommer väl idag?

2019-06-29 / Katthemsbloggen /

Vi väntar på dig! 

Hälsar: Gubbarna i köket: Gustavo, Rasmus & Charlie

 

Kommentera

Vi njuter…

2019-06-28 / Katthemsbloggen /

…av det fina vädret! 🌞

1 Kommentar

Hej, du där!

2019-06-27 / Katthemsbloggen /

Jag heter Petter och bor här på katthemmet med mina vänner.

Det är så att vi har en bra grej här som heter försäkringsfadder. 😀

Det är så fiffigt att någon snäll tvåbenting där ute väljer en katt att bli försäkringsfadder till och sen bidrar de med att hjälpa till med försäkringsavgiften. Åh alla vet ju hur bra det är med försäkring, för många utav oss behöver kanske lite extra hjälp av veterinären då vi levt ett tufft liv innan vi kom hit.

Nu är det så att jag och några av mina vänner saknar försäkringsfadder, så om du vill vara just MIN försäkringsfadder (eller nån av mina vänners) så kan du gå in här och beställa det i vår webshop.

Ser fram emot vem som kommer bli min alldeles egna försäkringsfadder. 😍

Kommentera

Idag leker vi leken…

2019-06-26 / Katthemsbloggen /

…hur många svarta katter kan du se? /Texas & Filippa

Kommentera

Äh ryck upp dig!

2019-06-25 / Katthemsbloggen /

Jerry – Varför sitter du där och surar Jasmine? 😉

Jasmine – Det är ju orättvist att du får så mycket uppmärksamhet. Nog för att du är liten och söt. Men jag är faktiskt också söt. Fnys…. 🙁

Kommentera

Jag har hört…

2019-06-24 / Katthemsbloggen /

Jag har hört att det skulle vara svårt med katter och dressyr. Det var det inte alls. Min katt dresserade mej på två dagar. 😜

1 Kommentar

Mina adoptivsöner

2019-06-23 / Katthemsbloggen /

Jag tar hand om de yngre katterna på katthemmet, de som behöver extra kärlek och en mammas varma tass. Här är jag med mina söner Dante & Ryan.

/Emilia the Grandma

Kommentera