Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Vår historia

Föreningen Djurhjälpen bildades i april 2000 men arbetet för utsatta katter startade redan 1997.

När allt började

1997 hotade Vaxholms kommun att skjuta de förvildade katter som levde där. Från början bodde omhändertagna katter i en lägenhet men efter flera års hårt arbete kunde Föreningen Djurhjälpen äntligen starta ett riktigt katthem i Vaxholm under sommaren 2003. Den officiella invigningen gick av stapeln den 11 oktober samma år. Sedan föreningen startade har cirka 3 000 katter fått nya hem.

Under åren

I Stockholmsområdet finns det cirka 30 000 hemlösa katter. Många av dessa bildar kolonier, eftersom katterna är okastrerade och förökar sig okontrollerat. Det finns även kattsamlare som förlorat kontrollen över sina katter. Som ensamt katthem står man då maktlös.

Katthemmet i Vaxholm är medlem i Svenska Kattskyddsförbundet (SVEKATT). Förbundet har 21 medlemsföreningar som alla jobbar enligt No Kill-principen och som alla hjälps åt när det uppdagas kolonier eller större vanvårdsärenden. Tack vare det så kan vi ta hand om större kolonier något vi skulle ha möjlighet till som enskild förening.

Ombyggnaden

Under 2009/2010 byggdes katthemmet om i enlighet med de nya bestämmelser som Länsstyrelsen fastställt. Katterna har fått ett ljust, fräscht och hygieniskt hem med ett speciellt rum för socialisering. Detta är en viktig del i vårt arbete med förvildade katter. Isoleringen har dessutom fått en egen ingång.