Kalender 2022

Kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Familjens kom ihåg-kalender 2022

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp din familjekalender nu!

Det finns inga vildkatter!

Det finns inga vildkatter

Köp vår bok till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp vår bok nu!

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Press

Att lyfta frågan om kattens status i samhället är en prioriterad fråga i vår förening. Vi medverkar gärna i reportage och berättar om vårt arbete och vår filosofi.

Kontaktuppgifter för press och media

Mediakontakt: Carina Franzén
E-post: media@katthem.nu
Telefon: 070-549 66 65

Fakta om Katthemmet i Vaxholm

Katthemmet i Vaxholm drivs av Föreningen Djurhjälpen som är en ideell förening och som inte erhåller några statliga eller kommunala bidrag. Katthemmet är helt beroende av pengagåvor från privatpersoner och företag.

Föreningen har närmare 500 medlemmar och cirka 40 personer arbetar aktivt. Vi har fyra anställda och övriga aktiva bidrar på volontärbasis.

Varje år får över 100 katter ett hem via Katthemmet i Vaxholm.

Katthemmet i Vaxholm ger varje katt en chans till ett nytt och bättre liv. En av våra grundpelare är respekt för livet, det vill säga den ägarlösa kattens rätt att leva. Katterna stannar hos oss tills de fått ett permanent hem. Vi kastrerar, vaccinerar, ID-märker och försäkrar alla katter. Vi avlivar aldrig en frisk katt. Enbart svårt sjuka katter avlivas efter rekommendation av veterinär.

Vi har plats för 74 katter.

Fakta om hemlösa katter

I Sverige finns cirka 100 000 hemlösa katter och man uppskattar att 10 000-20 000 av dessa finns i Stockholmsområdet. Katter klarar sig dåligt på egen hand i naturen. De är inte tillräckligt bra på att jaga för att få tillräckligt med föda och lever ofta i misär på grund av svält och kyla. De lider också av parasitangrepp, sjukdomar och följderna av olika skador. Medellivslängden för en hemlös katt är två år jämfört med 12 år för en tamkatt.

De viktigaste åtgärderna för att minska antalet hemlösa katter är att kattägare i större utsträckning ID-märker och kastrerar sina katter. Lag om ID-märkning och registrering av katter borde vara en självklarhet. I väntan på en sådan lag gör vi vårt yttersta för att sprida information om vikten av ID-märkning och kastrering.