Kalender 2018

Kalender 2018

Köp vår kattkalender till förmån för katthemmets verksamhet och katter.

Köp kalendern nu!

Nyhetsbrev

Vill du få information om vad som händer på katthemmet? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Prenumerera här

Bli medlem

Genom att bli medlem i Katthemmet i Vaxholm visar du att du stöder vår kamp för de hemlösa katterna.

Bli medlem nu

Vill du ta hand om mig?

Våra katter

Bli volontär

Våra katter behöver omsorg och omvårdnad alla veckans dagar. Kanske du kan och vill finnas till för dem någon dag på något sätt?

Vad innebär det?

Mr Murre Musk

Vi fick larm om en hemlös kattfamilj som behövde hjälp ute i ett fritidshusområde på Muskö. Läget var akut då det började bli kallt och snart var vintern här… Genom att vi var tre olika katthem som samarbetade och hjälptes åt så blev det möjligt att hjälpa familjen. Ett katthem såg till att fånga in katterna och vi och ett annat katthem har tagit emot dem.

Kattfamiljen som bestod av mamma katt, tre små ungar, en fjolårsunge och pappa katt (som var Murre) hade blivit matade av en kvinna i området dit de sökt sig på jakt efter skydd och mat. Ingen i området vill kännas vid dem. Pappa Murre var en riktig ansvarsfull praktpappa och mycket kärleksfull make som vaktade sina barn mot faror.

Tyvärr kunde vi inte ta ta hand om en mamma med ungar men fick hjälp av en annan förening som kunde ta dem, de hade dessvärre inte plats för Pappa Murre så han fick komma in till oss. Men det var tydligt att något fattades Murre, det skar i våra hjärtat då Murre har sett så ledsen ut sedan han kom in och man kan förstå att han måste undra vad som hänt med hans familj… 

Murre var omärkt och okastrerad vid upphittandet. Men vi tror att Murre någon gång varit någons katt då han hade en hel del tandsten och alla hans hörntänder är sönderslagna vilket är ett tecken på att han har kämpat desperat för föda. (Katter födda ute brukar ha finare tänder). Och självklart har Murre fått sina onda tänder bortopererade nu! Murre var i början lite osäker men är nu en cool kille som rör sig helt obekymrat över katthemmet tigger käk i köket och älskar att bli kelad med!

Murre är en mycket charmig och stilig herre som gärna ligger på köksbordet och vill bli klappad och kelad med. Han gillar att stå i centrum. Men varje dag söker han upp Misa och de ligger tätt bredvid varandra i någon bädd..

Misa Murre

Murre & Misa söker ett kärleksfullt hem tillsammans där de får gå ut igen (I alla fall Murre behöver få gå ut) och där de kan få leva tillsammans för alltid – för resten av sina liv…

 

Mr Murre Musk i bloggen

Mr Murre Musk fakta

Bokningsstatus: Bokningsbar
Ålder: 7 år
Kön: Hane
Placering: På katthemmet
Kattens behov: Extra kärlek Behöver kompis Utekatt
Skicka intresseanmälan